Dia 2 de març, el grup excursionista “Cranques reumàtiques”, gaudí d’una jornada magnífica per a la pràctica de l’excursionisme…

Image

   A més d'un dia assolellat i temperat, s’hi ha d’afegir una ruta molt interessant, amb unes vistes excepcionals, i un bon ambient entre els caminaires.
    La sortida, com sempre a les 9, des de la plaça de la Constitució, ben puntuals. Un llarg viatge fins  a Estellencs, passant per Palma i Esporles, ens deixa a l’àrea recreativa de  son Fortuny, on començam a caminar (després de fer una necessària berenada). Enfilam un estret camí que puja el pas des Cossi, fins agafar alçada, sempre amb la presència dels penyals del Morro (653 m) a la dreta. Seguim pujant amb una pendent més moderada fins arribar al coll des Morro, a la  dreta tenim una llarga paret rocallosa anomenada  Moleta Rasa (689 m).

ImageImage

   Pel camí que es vincla cap  a l’est arribam  al pas de na Sabatera, on trobam un creuer ben senyalitzat. Pujam el caminoi indicat, i fent uns revolts ens enfilam  cap a les restes d'una antiga caseta  i començam la part més agra de la pujada. A l’esquerra tenim l’agulla Forcada (si vos hi fitxau, el perfil de la dreta sembla una cara).

Image

   Després d’un pas estret i empinat, que obliga a grimpar, arribam al cim amb, els seus 1.027 metres d'altura.

Image

   Allà dinam, fem la becadeta i la foto de grup. La baixada és pel mateix itinerari fins  el pas de sa Sabatera. Aquí ens desviam cap la font de Dalt i baixam entre alzines per un còmode camí, que manté una certa alçada i suaument ens du cap  el Boal de ses Serveres. Aquesta volta és molt  aconsellable i, si bé és més llarga que l’itinerari de pujada, és molt més còmoda i passa per un cingle amb unes magnifiques vistes sobre la costa i el poble d’Estellencs (mirador del Pla de les Serveres). Ja tornats al punt de partida, ens esperam l’arribada de l’autobús que ens tornarà a Capdepera.

Image 


Tot plegat una jornada molt completa.

La pròxima sortida tendrà lloc dia 20 d’abril, molt més a prop, a la serra de Sant Jordi.