Farà la carrera universitària a la Brenau University, Geòrgia, USA; gràcies a una beca esportiva de golf


N'Ylena es una jove gabellina que està a les portes de començar una nova experiència, per la qual ha lluitat de valent en els darrers anys. A Capdepera la coneixem molt per la seva etapa de jugadora de bàsquet en el C.B. Capdepera (abans Bàsquet Escolar) esport en el que va destacar per el seu bon joc i el seu compromís en aportar sempre el millor pel be de tot l'equip.

Però a més a més dels estudis, de la musica i del basquet anava fent camí al golf, esport en el que està collint bons fruits, guanyant campionats i aconseguint un dels seus somnis que és anar a estudiar als Estats Units i seguir la seva carrera com jugadora de golf.

- Parla'ns un poc de tu, què t'agrada fer, quins estudis tens i que t'agradaria estudiar en el futur.
-El meu nom es Ylenia Alcibiade Bennassar, tenc 17 anys i en el mes d'agost partiré cap als Estats Units per estudiar la meva carrera universitària.
Vaig estudiar Infantil, Primaria i ESO al Col.legi Sant Bonaventura d'Artà i els dos anys de Batxillerat les vaig cursar a l'Institut Llorenç Garcies i Font també a Artà. Vaig fer el Batxillerat de ciències de la salut.De ben petita ja m'agradaven molt els esports i la música. Als 5 anys vaig començar a jugar a bàsquet, al Club de Bàsquet de Capdepera, i a golf, al Club de Golf Son Servera. Em vaig federar a ambdós esports però quan vaig prendre la decisió d'estudiar als Estats Units i amb el començament de batxillerat, vaig deixar de jugar a bàsquet.
Amb els estudis de música vaig començar més o menys a la mateixa edat tocant el clarinet i el piano, a més de solfeig. Als 11 anys vaig deixar els estudis de música però un any després vaig voler tornar i començar amb el saxo. Actualment estic tocant amb la Banda de Música de Capdepera.
En un futur voldria fer feina a un laboratori i per això començaré la carrera de Biologia amb una concentració de Biomedicina als Estats Units.

 

- Com començares a jugar a Golf?
- Vaig començar a jugar a golf als cinc anys ja que el meu pare hi jugava. Al principi m'agradava més el basquet i per tant no hi dedicava massa temps als golf, però a mesura que han passat els anys li he dedicat molt més temps.

- Quin és el teu handicap actualment?
- Actualment tenc handicap 3.3

- En els darrers anys has aconseguit molt bones classificacions i alguns títols a diversos campionats...
- A l'any 2018 vaig ser subcampiona de Balears absoluta. Aquest mateix any vaig quedar primera classificada de la meva categoria en el Campionat de Balears sub-21.
He participat a diversos campionats d'Espanya, tant sub-18 com absoluts i l'any passat me varen convocar per jugar amb l'equip balear de golf, per a competir al Campionat d'Espanya Interautonòmic.

-Com va sorgir l'idea d'anar als Estats Units a estudiar i jugar a golf?
- Quan estudiava l'ESO vaig començar amb l'idea d'anar als Estats Units i ho vaig intentar a 4rt. Me vaig presentar per aconseguir un beca amb la Fundación Amancio Ortega. Vaig superar varies proves però no ho vaig aconseguir. A partir d'aquí ja me vaig plantejar seriosament l'opció d'anar a estudiar a l'Universitat allà al mateix temps que jugava a golf, ja que un parell de persones me varen donar informació al respecte.
Per poder aconseguir una bona beca has de tenir un bon nivell tant esportiu com acadèmic i superar les diverses proves americanes com el SAT (selectivitat americana) i el TOEFL (prova de domini de la llengua anglesa).
L'estiu passat vaig entrenar molt per poder baixar el meu handicap, al mes de maig del 2019 ja havia realitzat una de les proves i al setembre me vaig presentar a l'altre examen. Ja a principis d'estiu 2019 me varen contactar entrenadors de diverses universitats i finalment al desembre vaig acceptar la proposta de Brenau University, Geòrgia.

- Parla'ns un poc de l'Universitat on aniràs.
- Brenau University es troba a l'estat de Geòrgia, a una hora d'Atlanta. Vaig elegir aquesta Universitat ja que no és massa gran i les classes tenen un nombre reduït d'alumnes. El clima és semblant al d'aquí i es troba a una ciutat petita.
Quan vaig fer el primer Skype amb l'entrenador em va transmetre molta confiança i tot l'equip d'admissions i la meva “academic advisor” (tutora) em varen ajudar molt amb el procés d'admissió i en l'establiment del meu horari per poder combinar els entrenaments amb les classes i l'estudi, en tot moment amb la intenció de facilitar-ho.

- Quan te'n vas i quan tornes?
- Partiré dia 8 d'agost cap allà i en arribar hauré de fer 14 dies de quarantena. Dia 24 d'agost ja comencen les classes i també els entrenaments.
Normalment es comença a l'agost i es torna al Desembre, es parteix de nou al gener per tornar a finals d'abril o principis de maig. Enguany tornaré el 25 de novembre degut a la Covid-19.

- El teu pla d'estudis als Estats Units quin serà?
- Estudiaré Biologia amb una concentració de Biomedicina per poder exercir en investigació.

-T'agradaria afegir alguna cosa més?
- Voldria agrair al meu pare, qui ha insistit durant aquests anys perquè continues jugant i animant-me a no abandonar, i juntament amb la meva mare que han fet el possible perquè el meu somni d'estudiar als Estats Units es faci realitat.

Desitjam n'Ylenia que la seva estada als Estats Units sigui fructífera i pugui aconseguir molt bons resultats sempre, tant al que fa al golf com a la part acadèmica.
L'emplacem a que en tornar a Capdepera a finals de Novembre ens conti com està sent l'experiència.

Bona sort i bon viatge Ylenia.