Imprimeix
Categoria: Entrevistes
Vist: 3326
Entrevista amb motiu de la presentació del programa que comença a emetre's l'octubre


Un nou programa s'anuncia a IB3: TOTS CONSUMIDORS. Un format diferent, àgil i una temàtica propera i necessària. El presenta Juanjo Sunyer. Que havia desaparegut de les pantalles d'ençà la desaparició de Televisió de Mallorca, llevat de puntuals i excel·lents incursions. Hem parlat amb ell per conèixer una mica més aquest programa.

 
En què consisteix el programa?
A donar resposta als consumidors quan als dubtes que puguin tenir en qüestions relacionades amb el consum. Són 26 capítols de 7 minuts de durada cadascun, pensats per ser emesos diàriament tant a tv com a internet.
 
Com sorgeix la idea?
La idea és d'una productora de televisió de Palma. Feia temps que tenien el projecte en ment, fa uns mesos el varen presentar a la direcció d'IB3 i com que va agradar la idea els varen comanar que la tirassin endavant.
 
Què podrem veure? A partir de quan? Dia i hora?
El programa començarà a emetre's a l'octubre. Cada capítol comença amb el testimoni d'un consumidor que exposa el seu cas particular. A partir del seu problema concret cercam resposta en boca d'experts en el tema (advocats, tècnics de consum, economistes...) Jo, com a presentador, faig de fil conductor entre els uns i els altres, a més d'introduir i cloure cada capítol.
 
Hi ha espai per a la participació?
Sí. Al final de cada capítol apareixeran en pantalla les dades de contacte. La idea és que, amb vistes a una segona temporada, el programa es basi sempre que sigui possible a atendre les denúncies que facin els telespectadors. 
 
Ja s'ha aixecat la censura als treballadors de Televisió de Mallorca?
Pens que mai hi ha hagut censura. De mica en mica, cada vegada més, extreballadors de [M] i Ona Mallorca han passat a fer feina a IB3, encara que no sempre amb contractes permanents. 
 
Com veus el panorama audiovisual de les Illes?
A nivell laboral i si parlam de la televisió i ràdio públiques, precari i fràgil. El fet que realment només hi hagi una única cadena mínimament forta (IB3) augmenta la competència en tots els camps, tant a nivell de treballadors que opten a llocs de feina limitats, com de productores que lluiten per "vendre" les seves idees i projectes. El pressupost de la cadena pública també és limitat i això significa que els recursos amb què es compta per fer o encarregar programes també ho són (contractes més curts, menys personal, etc.) Per sort, comptam amb bons professionals que, malgrat els inconvenients, duen endavant els seus projectes i idees amb il·lusió. I això s'ha de valorar. En el meu cas estic satisfet amb la feina feta i l'experiència viscuda a l'hora de gravar Tots Consumidors.

Moltes gràcies i sort en aquesta nova aventura!