Imprimeix
Categoria: Sant Roc i Sant Bartomeu
Vist: 2350




Dimarts, 7 d'agost, arrancaren les festes de Sant Roc amb un programa similar a de l'any passat. L'acte principal i que dona el sus a les festes és el passacarrers i el pregó. Anem a parts.

A la plaça dels Pins hi hagué l'exhibició de Judo, organitzada pel Club Reshinkan, amb participació de judokes de totes les edats. Durant un minut participaren les parelles en cada un dels tres tatamis preparats. Tota una festada del judo, amb participació d'esportistes locals i de la comarca de Llevant. Els més menuts van poder fer judo amb els grans 





 

L'exhibició acabà amb una demostració de katas, a càrrec de Juanan (que recentment ha aconseguir el 6è dan, cinturó vermell/blanc) i Olga la seva companya de preparació. 



El regidor d'esports, Pere Terrassa, va lliurar un obsequi a tots els participants.



Acabat el judo i des de la mateixa plaça dels Pins sortí el passacarrers amb la Banda de Cornetes i Tambors al capdavant i Els qui ningú vol al darrere. Això sí acompanyat per un bon nombre de calarrajaders i les autoritats locals que acompanyaven al pregoner, en Roger Udina. El recorregut anà des de la plaça dels Pins al Centre Cap Vermell, pels carrers Elionor Servera i l'Agulla (el mateix dels darrers anys).









A la plaça del Centre Cap Vermell, el pregoner de Capdepera, Joan Genovard, va fer la presentació damunt del remolc i Roger Udina inicià el seu pregó,  recordant que fa 20 anys va arribar a Capdepera i des d'un principi va participar en diverses activitats del poble i també les comissions de festes. Però millor que l'escolteu vosaltres ja que hem publicat el vídeo íntegre (en breu publicarem el text, com solem fer habitualment).







Acabat el pregó en Roger va encendre la traca que dona el sus a les festes i hi hagué el refresc ofert per l'ajuntament que enguany, a més, incorporà "la pomada" típica de les festes del Carme, per deferència del pregoner. La vetllada s'allargà amb converses disteses durant una bona estona, aprofitant el bon estar que feia d'horabaixa.









La jornada festiva acabà a la plaça dels Pins amb flamenc, concretament amb l'actuació d'Alma del Sur, a l'escenari muntat a la plaça dels Pins.