Vint equips i un centenar de jugadors ho consoliden com un clàssic de les festes


 

El passat dijous dia 18 , una vegada donat el sus de les festes amb la lectura del pregó i posterior bauxa a la Plaça de l’Orient, es va celebrar una nova edició del 3x3 de bàsquet, que ja s’ha consolidat com un dels actes de les festes de Sant Bartomeu, si be l’esperit amb el que va néixer, que no era altra que acostar aquest esport al públic en general traient cistelles i pilotes al carrer, ha quedat un tant difuminat.


Pensat perquè tothom pogués participar, ja fossin jugadors de basquet o no, com així va ser a les primeres edicions, aquest any l’assistència ha quedat pràcticament reduïda a jugadors federats.

Nascut amb el nom de “3x3 a la Plaça”, l’escenari a la Plaça del Sitjar esdevenia un lloc cèntric, ben enmig de la festa, però ja l’any passat l’escenari canviava de ubicació i es situava al Parc de S’Alzinar celebrant-se finalment al poliesportiu degut a les pluges d’aquell dia. I clar, la distancia fins al poliesportiu no va ajudar a que el públic fes acte de presència.


L'al·licient de la proximitat  al trui de les festes pareixeria quedar solucionat aquest any amb la celebració del 3x3 a S’Alzinar. No obstant, tot i que entre L’Orient – a on s’acabava de encetar la festa- i el Parc no hi ha més que uns pocs metres costa amunt, no va ser molta la gent que s’hi acostés a fer una volta.

De fet, i com lamentaven membres del club, no va pujar cap representant ni del Consistori gabellí ni de la Comissió de Festes. Es més, per començar i veient que ningú arribava, es va tenir que avisar per poder encendre llums i començar a competir. La megafonia arribava bona estona desprès de començats els partits. Per tant tot va quedar en una activitat feta des del Club de Bàsquet casi exclusivament per integrants del Club, si no fos per els incondicionals que any rere any ens visiten des dels pobles i clubs veïns.


Jugadors de fora que juguen aquí, gabellins que militen a altres Clubs de la comarca, artanencs, manacorins, llorencins i serverins. Rivals dins les canxes dels poliesportius però, a la vegada amics que comparteixen una mateixa afició. El públic es limitava pràcticament als familiars dels participants i gent propera al Club.

Per cert un Club que ja està finalitzant el canvi d’entitat i que a partir de ara haurem d’anomenar Club de Basquet Capdepera. Unes hores per retrobar-se amb els companys després de l’aturada estiuenca i començar a programar entrenaments i activitats de cara a la temporada que començarem ben aviat.

Un total de 20 equips (3 pre-minis i minis, 7 infantils i cadets, 10 juniors i sèniors), un centenar de jugadors que, com es habitual a aquests esdeveniments, triaven noms tan estrambòtics i divertits com els “Pep treu s’urinal”, “Cayo Malayo”, “Aigua banyada”, “Vamos a calmarnos” o “Atraca la matraca” d’entre altres.


Això ja ens dona una idea de que aquí el que conta no es altra cosa que passar una bona estona entre amics i companys, suar la samarreta amb alegria i riure, sobretot riure.

Els guanyadors?. Els guanyadors a la fi son tots els que varen participar d’una manera o altre.