Imprimeix
Categoria: Sant Antoni
Vist: 1974

EL PREMI CAP VERMELL, UNA INSTITUCIÓ AMB MOTIU DEL 20è ANIVERSARI DE LA NOSTRA REVISTA

Image

El desembre de l’any 2000, la revista “Cap Vermell” va complir vint anys de vida i els qui hi estàvem darrere vàrem considerar que aquella era una fita prou importat i que, d’alguna manera, li havíem de donar el relleu que es mereixia.


 I la manera que se’ns va ocórrer per posar l’èmfasi en aquella celebració no va ser autoconcedir-nos cap guardó ni pidolar-lo a les institucions. Ben al contrari, decidírem instituir el PREMI CAP VERMELL, un guardó destinat a reconèixer  “la tasca d’aquelles persones o col·lectius del poble que contribueixen a fer de la nostra una societat millor i obrin espais per a la convivència i ens fan la vida una mica més agradable”, segons paraules textuals que recollim de la concessió del nostre primer guardó.


 D’aleshores ençà, any rere any, i assumint una funció que segurament correspondria a les institucions locals, però que aquestes no s’han decidit a assumir, l’Associació Cultural Cap Vermell ha vingut atorgant el seu premi anual. Un premi que, també d’any en any, ha consolidat prestigi i  reputació i és altament considerat pels qui n’han estat beneficiaris. Aquest prestigi, i això ho deim sempre, es fonamenta en les persones que l’han rebut i no en qui l’atorga.


 És important consignar que la materialització del premi, la seva “forma”, parteix d’un disseny de GUSTAVO, l’artista gabellí d’adopció, qui ens el va cedir generosament. Aquell disseny, cada any, pren cos en forma d’una joia de plata realitzada en el taller d’”ART EN JOIES”, de la família Fuster-Gallego. Tot plegat, una obra exclusiva, cada any igual però cada any única i irrepetible. En definitiva, una bellíssima i artística creació que no fa, sinó, donar relleu al nostre modest guardó.

 La desaparició de la revista “Cap Vermell” en format imprès per res canvia la nostra idea de continuar lliurant el PREMI CAP VERMELL, perquè de persones que, de manera absolutament altruista, han fet i fan feina a benefici d’inventari i sense demanar res a canvi, n’hi ha moltes i és just que el poble els ho reconegui.


 En aquestes pàgines volem recollir, tan breument com el format digital imposa, la trajectòria del PREMI CAP VERMELL, amb un recordatori de cadascun dels guardonats i, en cada cas, amb imatges del lliurament del guardó.


 Aquesta és la història.