Imprimeix
Categoria: Sant Antoni
Vist: 480

Sant Antoni. Rifa de Cala Rajada.   Porcella : 8058.   Nit d’hotel: 4975



Dissabte, 20 de gener, van tenir lloc a Cala Rajada les corregudes i l’encesa dels foguerons. Com va sent habitual s’ una cosa caracteritza la festa d Sant Antoni a Cala Rajada és la gran participació, tant de gent acompanyant als dimonis com pel nombre de foguerons.




Després de dinar, el dimoni va fer el primer ball davant la cotxeria d’En Toni Moll ”Miquelet”,  als acords de la Banda de Música i els cants dels que feien rotlada. 


















La comitiva marxà cap a la plaça de l’església d’El Carme ben plena, com sempre costà fer el passadís per representar la trobada dels dimonis i la desfesta de la creu de mata.







Els dimonis( en Toni Miquel Rocha i en Víctor Martínez “Zapa”) acompanyats de la Banda de Música i els obrers iniciaren el llarg recorregut pels carrers de Cala Rajada seguint l’itinerari establert fa anys. És a dir el carrer Elionor Servera, Magallanes i Via Mallorca, fins arribar a la intersecció de via Mallorca amb Castellet, on esdevé un dels moments més esperats de les corregudes: el ball conjunt dels dimonis gabellins amb els artanencs. Enguany van ballar en “Mosca” pare i fill, l’ex dimoni gran artanenc i l’actual. Un ball molt esperat.











Seguint l’itinerari per Castellet i Floreal arribaren a cas de l’Obrer Joan “Ros” on feren la tradicional aturada i el ball davant ca seva.





Mentre fosquejava, seguiren cap el Moll per tornar cap el carrer Elionor Servera, la plaça dels Mariners i tancar el circuït davant la cotxeria de Toni “Miquelet”. Amb el darrer ball els dimonis es llevaren les caretes i reberen l’homenatge del gran nombre de seguidors que els acompanyaren durant les corregudes.







Mentre la banda es prenia un respir, se preparava la segona parella de dimonis (Xisco Jiménez "Mono" i  Juan Antonio Zarallo)  per a començar a visitar una bona parts dels foguerons encesos a Cala Rajada, al voltant dels quaranta. Malgrat les previsions que apuntaven la possibilitat de vents moderats, no se compliren els pronòstics i se van poder encendre els foguerons sense problema.



El primer fogueró que visitaren els dimonis va ser el del local de la Gent Gran “Sol Naixent”, on se preparava la torrada pels socis. Els dimonis posaren per les fotografies habituals i ballaren al voltant del foc.



Tot seguit seguiren el seu pelegrinatge pels foguerons encesos, on havia molt bon ambient i prou gent, situació afavorida per la bonança climatològica, amb una mica més de fred que dies abans a Capdepera.







Us recordem que a la rifa de les beneïdes de Cala Rajada els nombres premiats van ser el 8058 per la porcella i el 2975 per la nit d’hotel.

 

Sant Antoni . Rifa de Cala Rajada

Porcella : 8058

Nit d’hotel: 4975