Imprimeix
Categoria: Sant Antoni
Vist: 2716



El dia de Sant Antoni, enguany festa laboral a Capdepera, és el dia de les beneïdes. Seguint el programa ja establert des de fa anys, a les 14,30 comença la trobada de les carrosses, cavalls i carros participants en la cavalcada, al carrer Roses.

Abans de començar la cavalcada, la Banda de Música recull als Obrers al carrer Ciutat i marxa amb Sant Antoni i els dimonis cap el lloc de concentració per iniciar la cavalcada. La cavalcada va recórrer primerament el carrer Ciutat fins arribar a la plaça de l’església on tot estava preparat per les beneïdes.

Les carrosses, els cavalls i  els carros (també els qui duien animals per beneir, majoritàriament cans) reberen la benedicció de la mà d’Antoni Amorós, acompanyat de Pere Orpí.

Fetes les voltes previstes, a la mateixa plaça de l’església se cantà la codolada i se repartiren galetes i moscatell a tots els assistents. La festa acabà amb el sorteig de la porcella i “la nit d'amor” (Els nombres premiats van ser: porcella 9902 i nit d'amor Hotel viva 5843) i el darrer ball dels dimonis a Capdepera.



A les 18 hores se celebrà la missa de Sant Antoni a l’església de Sant Bartomeu





I... “festes passades coques menjades”. Si en voleu més, el dissabte i diumenge vinent a Cala Rajada.

Us oferim algunes imatges de les Beneïdes: