Continua la tradició: un any més, el cant de la Sibil·la ressonà dins les esglésies de Capdepera i Cala Rajada



Semblaria que, la Nit de Nadal, "celebram" la Sibil·la, en comptes de commemorar el naixement de Jesús. És el que passa amb la pressió mediàtica, capaç de desviar el focus de la nostra atenció cap a un costat o l'altre, en funció dels interessos dels mitjans. I dit això, alegrem-nos, un any més, que aquesta tradició centenària del cant de la Sibil·la, la importància de la qual ha estat reconeguda internacionalment, es mantengui a les nostres esglésies, com un tret identitari molt important.

Fet aquest preàmbul, diguem que les Matines es varen oficiar a les nostres parròquies segons el costum i d'acord al ritus propi d'aquesta data.

A Capdepera va ser el titular de la parròquia, Antoni Amorós, qui va celebrar la Missa, amb una assistència discreta de fidels. El sermó de la calenda el predicà el nin Toni Andreu Gil; el cant d'anunciació de l'Àngel va anar a càrrec d'Elionor Martí; la Sibil·la, de la seva part, va ser cantada, un any més, per Caterina Barceló, amb gran seguretat i bon gust. Els temes musicals, nadales incloses, foren interpretats per la Coral Gabellina. I tot va rutllar perfectament, en el que és un dels moments més joiosos de la litúrgia cristiana.











A Cala Rajada, l'afluència de feligresos fou major, i gairebé ompliren el temple. L'encarregat de celebrar la Missa fou el pare franciscà Miquel Fornés Perelló. Un "veterà", Pere Sard Flaquer, va predicar el sermó de la calenda; l'anunci de l'Àngel el cantà Laura Loshuertos Esteva, qui a més interpretà distintes nadales, molt ben acompanyada;  la Sibili·la, també va ser interpretada per una altra "veterana", Yolanda Gutiérrez Domingo, qui la va esgranar molt bellament. La coral Verge del Carme anà ripuntant la celebració amb les seves intervencions.













Un any més de Matines, un any més de Sibil·la, un any més de tradició. I que sigui per molts anys més!