Imprimeix
Categoria: Mercat medieval
Vist: 1077
Intervenció de Joan Cabalgante que marca el final del Mercat Medieval 2022, durant el concert medieval i dansa


MERCAT ACABAT


Bon vespre a tothom:

Primerament, el Mercat Medieval ha complit més de 21 anys d’existència. El primer pregó el va fer na Bel Moll i aquest darrer, Biel Torres. Potser que hom dubti del rigor històric de l’esdeveniment, però us asseguro que l’enclavament és l’idoni. Hi ha paradetes, tendals de te, falconeria, espasins fins, cercaviles, gelats i escuts, banderoles, banderins, penons de coloraina i un estol de domassos i coixins...
 

Des de la torre de sa Boira, la més alta, de les torres de ses Dames,  les més llunyanes, la Torre d’en Banya a l’Est i la Torre des Costerans al sud, obrin la volta per vetllar de la festa. La recopilació dels pregons demostra el bon estat de l’esdeveniment, una festa viva, autèntica i ben nostrada. 
 

D’altra banda, l’al·lotea el gaudeix, i ara encara més després del confinament, on evidentment l’enyoràrem. La pandèmia va deixar una trista empremta que encara perdura, però no ha pogut impedir aquesta nova edició renovada del Mercat Medieval. La gent gran també hi participa i honora amb la seva presència aquest moment de joia i goig. I el castell, que és el colofó ideal d’un Mercat que imposa i que manté unida la gent que el fa possible en l’ornament precís, el joiell idoni per a uns dies de llegenda. I si no és estricte en la historicitat és perquè justament ja no hi som a l’època medieval i el mercat és un mercat que mira cap al futur. I s’espera que per molt i molt de temps, així que gabellines i gabellins, gent de tots els confins, s’ha de donar el mercat per acabat! Per molts d’anys i fins a l’any que ve!
 


Joan Cabalgante Guasp