Tot preparant el mercat...des de les escoles



Els nins i  nines del poble viuen el Mercat Medieval d’una forma especial. A més de tenir un matí dedicat a ells ( amb tallers, berenar i actuacions), a les escoles se promociona amb diverses activitats prèvies, com la confecció d’escuts, accessoris o vestits que van ambientant els centres escolars.

A l’escola d’Alzinar, a més d’aquestes activitats, s’hi treballa la música medieval i tradicional amb la col·laboració de músics. Així dimecres, dia van tenir la visita de membres de la colla de Xeremiers del Puig de Sa Font, amb Joan Sans al capdavant, que mostraren als nins i nines de primer cicle els instruments musicals que toquen (fent una breu història de cada un) i interpretaren algunes cançons.



Dijous varen fer un taller d’instruments musicals de la mà del músic Càndid Trujillo, qui mitjançant una història va anar explicant la gènesi i evolució dels instruments populars de vent, corda i percussió. No faltà la interpretació de diversos fragments amb cada un dels instruments presentats.