Imprimeix
Categoria: L'Esperança
Vist: 846



 

Dissabte, 17 de desembre, el dia previ a l’Esperança se celebraren les Completes de l’Esperança.  Enguany ha coincidit amb el cap de setmana, amb un temps molt agradós que ha facilitat l’assistència de gabellins i gabellines als actes religiosos i cívics organitzats.
 

Les Completes s’iniciaren a la parròquia de Sant Bartomeu, des d’on sortí la imatge de la Mare de Deu de l’Esperança en processó, acompanyada per la banda de cornetes i tambors i els fidels amb mossèn Francesc Joan Bernabeu al capdavant. L’imatge de l’Esperança va ser transportada per colles de quatre homes i dones que s’alternaren durant el recorregut, les dones fins la plaça del Sitjar i després els homes. Entre d’ells el pregoner Mateu Morey.
 



A l’arribada a la capella del Castell, s’inicià la cerimònia amb els càntics dels goigs, i les paraules del capellà, els precs a l’Esperança i la poesia de Pere Orpí. L’acte central va ser el Sermó de la Boira, a càrrec de Mateu Morey que va comentar com des de petit pujava al castell i s’inicià la seva devoció a la l’Esperança. Va recordar amics i companys, demanant salut als que passen moments delicats per malalties. A una altra noticia teniu el pregó complet (vídeo i text).



En acabar el pregó, senzill i curt, però molt emotiu, va començar la torrada a l’esplanada vora la torre de Miquel Nunis amb llonganissa i botifarrons, que enguany se servien ja torrats (per cert molt ben torrats). També s’oferiren begudes i coques.



El punt musical va anar a càrrec d’Aires Gabellins que posaren música al ball obert.




Us deixem algunes imatges més de la festa: