Projecte de l'IES Capdepera. Crònica d'una activitat dels al·lots de 4rt. 



Els alumnes de 4rt C de la ESO es van convertir, per un dia, en guies i professors dels alumnes de 6è de primària del CEP S’Alzinar, de Capdepera.

L’activitat, realitzada al castell amb el recolzament de  l’Obreria de l'Esperança de Capdepera, va consistir en explicar als al·lots de primària les característiques de la llegenda de l’Esperança, situant-la en el seu context  històric, l’època medieval en què es desenvolupa la vida del castell.  Els joves de 4rt de l’institut també van explicar la història i característiques del castell. L’activitat va acabar amb una posada en comú dels aspectes treballats conduïda perfectament per aquests aprenents de professor.


 Ha estat una experiència molt positiva, no només perquè els alumnes més joves han aprés moltes coses interessants sobre les llegendes i el període en què s’emmarquen, sinó també pel caire didàctic i pedagògic del contacte entre alumnes de primària i secundària. Per altra banda, els alumnes majors han gaudit de l’experiència de la recerca, del treball en equip, del fet de compartir coneixements i de la responsabilitat de transmetre’ls.