Joan Mercant Terrassa "Castus" ensatà les festes del Carme 2021



El pregó del Carme dona el sus a les festes del Carme.  Abans de començar a comentar els actes festius volem posar en relleu la feina de la Comissió de festes i de totes les persones col·laboradores. Té molt de mèrit posar-se al davant de l’organització d’activitats amb les restriccions COVID i la incertesa de l’evolució de la pandèmia. Vagi per endavant el nostre recolzament i agraïment.

Dit això anem a parlar de les festes. Enguany el pregoner ha estat en Joan Mercant Terrassa. Joan és un calarrajader de soca-rel, membre d’una família amb varies generacions relacionades amb la mar i la pesca. Actualment és el director de Pesca i Medi Marí del Govern Balear.

Abans de començar el pregó (que podeu llegir íntegrament a Cap Vermell) el president de l’associació de les festes del Carme, en Joan Fuster Servera, va donar la benvinguda als assistents a l’acte que omplien l’església del Carme de Cala Rajada (atenent a les mesures COVID).
 

Acte seguit en Jaume Fuster Alzina va fer una emotiva presentació del pregoner, des de la seva amistança i estima.

Com hem dit podeu llegir tot el pregó (enllaç), però abans de començar va fer una referència al rescat de la barca de bou "Picaseu Segon", elogiant l’actuació dels equips de rescat però valorant especialment que la barca sinistrada va estar envoltada de les altres barques de Cala Rajada, que li feren costat des del primer moment, mostra de la solidaritat dels pescadors.

Del pregó destaquem una primera part en la que repassà les seves vivències i sentiments d’infantesa i joventut, quan anava a l’escola del “pósito”, la seva “pandilla” , les festes... En segon terme va manifestar el seu respecte per Cala Rajada i la seva gent, mostrant el seu reconeixement per les dones dels mariners. Va mostrar la seva “Satisfacció de pertànyer a un poble de gent forta, treballadora i acollidora” i “ una gran satisfacció de pertànyer també, i sobretot, al col·lectiu de pescadors de Cala Rajada i a la pesca com l'entenen ells. Una gratitud, un respecte i una satisfacció a l'esforç i a la cura per a la sostenibilitat de la mar i dels seus productes per part d'aquest col·lectiu. Gratitud, respecte i satisfacció de veure l'amor per la mar que duen els pescadors de Cala Rajada en la seva targeta de presentació.”


Clica la imatge per llegir el pregó.

No faltaren paraules d’elogi a les festes del Carme i els qui la fan possibles" Que dels ingredients que aquestes festes, la seva Comissió, posa a disposició de tots -música, esports, jocs, entreteniments, peixet, pomada i altres ritus- trieu els que vulgueu, els trempeu al vostre gust, i gaudiu d’aquestes festes degustant-les de cap a peus.

I també un toc d’atenció de cara al futur del nostre poble  “Aquestes festes ens recorden d'on venim, però també que hem de ser prudents cap on anem”. 
 

Acabat el pregó i donades les festes per començades, la Coral s’Alzinar va interpretar el seu tradicional concents amb un programa variat amb conegudes cançons  coma ara Edelweis de Richard Rodge i Frederick Loewe: les populars Cant dels ocells i Aubada ; la Cançó del beure de Gabrielle Bataille; Barcarola de Jacques Offenbach; You raise me up de Brenda Grahan i Rolf Lovland; i per acabar Cala Rajada de Jaume Fuster amb arranjaments de Maria Antònia Gomis. La coral va estar dirigida per Elionor Gómez-Quintero Garau, amb Maria Antònia Gomis Ferrer al piano i Bàrbara Feminas Huertas com a solista.

Un preciós concert que posa el tancador al primer acte de les Festes del Carme 2021.

Bones festes!