Imprimeix
Categoria: El Carme
Vist: 2422
Membres del col·lectiu Esperit feminista participaren de la formació impartida a terme a Artà



Dia 11 de juliol, va tenir lloc la formació de la campanya "NO i punt!" dins el programa del Consell de Mallorca " De festa. Mallorca lliure d'agressions sexual" . L'acte organitzat per a  formar i sensibilitzar sobre com fer front a les agressions sexuals sexistes i com ser agents actius de prevenció  i sensibilització, estava dirigit a personal implicat en l'organització  de festes populars, protecció civil, serveis socials, entitats que organitzen o col·laboren en les festes, etc...  també a les organitzacions feministes del municipi i associacions de joves del Llevant. 



La formació  va ser dirigida per l'agent d'igualtat Ana del Ojo i el col.lectiu Bruixes Feministes d'Artà, que havien convidat al col·lectiu Esperit Feminista de Capdepera.



Imatges de Ràdio Artà

 
No i punt! De festa, Mallorca lliure d'agressions sexistes. 
 
És prou coneguda la problemàtica dels assetjaments, abusos i agressions sexuals patits per dones a les festes populars, on el caràcter multitudinari de les mateixes i l’ús sovint abusiu d’alcohol i altres substàncies fan que augmentin les conductes rebutjables, que van des d’un tracte poc respectuós fins a violacions. Totes elles són conductes absolutament inadmissibles que no podem normalitzar i que ens dicten als poders públics l’obligació d’intervenir, en l’àmbit de les nostres competències, amb diferents mesures per eradicar-les. Una intervenció que hauria de començar per la prevenció.
La Direcció Insular d'Igualtat, dins el Departament de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca té com un dels seus objectius promoure que els espais d'oci siguin espais igualitaris, segurs i de gaudi tant per homes com per dones, lliures d'agressions sexistes, sexuals i homòfobes i aquest és l'objectiu de la campanya No i Punt!