Imprimeix
Categoria: Videos
Vist: 3048
"ZDF History" explica la història de 100 anys de la història "alemanya" de Mallorca.
Eine deutsche Liebe. Documental. Notable presència de Capdepera

Per a milions de turistes alemanys, el paradís té un nom: Mallorca. Però, un turista no coneix la història dels 100 anys dels alemanys a l'illa de les Balears,

Mallorca i els alemanys: aquesta és una saga de l'amor i la mort, la felicitat i el desastre, el vol i la passió pels viatges. Al principi, van ser els alemanys rics els que van somiar amb l'illa paradisíaca, més tard l'illa va oferir refugi per als perseguits pel règim nazi. Finalment, van arribar els turistes.

Ja en la dècada de 1920, molts alemanys viuen a Mallorca, artistes i bohemis, decidits a mai més abandonar l'illa dels seus somnis. Després de la presa del poder pels nacionalsocialistes el 1933, molts alemanys van arribar a l'illa com a refugiats polítics.

Però la influència del règim de Hitler arriba allà també. En el supòsit paradís, hi ha molts compatriotes que segueixen l'esperit dels temps i esdevenen partidaris del NSDAP. L'esclat de la Guerra Civil espanyola destrueix les il·lusions de molts emigrants que esperen una vida en llibertat. La seva existència està amenaçada. Fins a 1939, Mallorca és també la base del "Còndor de la Legió" alemany. Els seus avions bombardegen ciutats, vaixells i posicions republicanes.

No va ser sinó fins a la dècada de 1950 que Mallorca es va convertir en una destinació turística de nou. Inicialment, només hi ha uns pocs turistes adinerats d'Alemanya, que després van vendre paquets, gràcies als baixos preus. Els pensionistes passen l'hivern sota el sol del sud. El turisme massiu dels anys 70 va canviar l'aparença de l'illa sostenible. Mentrestant, els vilatans lluiten amb vehemència contra la imatge de "Ballermann".