Imprimeix
Categoria: Premis Cap Vermell
Vist: 1241

 

Dissabte, 1 d’abril, va tenir lloc el lliurament del  23è premi Cap Vermell 2022 a Martí Adrover Melis “Tino”. El guardó concedit per la junta de l’Associació Cultural Cap Vermell que vol reconèixer a les persones i entitats que ens marquen el camí de la convivència en el nostre municipi, des de l’altruisme i la generositat: “ Un guardó amb el qual li manifestam el nostre reconeixement pel seu treball tantes vegades desinteressat, en un vessant en què no sempre ha estat fàcil destriar l'artesania de l'art en estat pur”.

L’acte, magníficament presentat per Maria Vives “Llissa” i  Joan Cabalgante, va arrancar amb un muntatge audiovisual, amb la participació moltes persones relacionades d’una forma o altra amb en Tino. Una projecció plena d’emotivitat i recordança que va fer un repàs de totes les feines en les que ha excel·lit: perruqueria, modisto, llata, arranjaments florals... Però tots coincidiren en el seu perfeccionisme i “no tenir un no per resposta”.

Acabat l’audio-visual el president de Cap Vermell, Josep Terrassa, va llegir la justificació del premi que podreu llegir ( o escoltar) íntegre, i que suposa una breu ressenya biogràfica tot subratllant que va ser “El primer a obtenir el certificat de mestre artesà d'obra de pauma; posteriorment has apadrinat altres mestres artesans locals que han obtingut tal reconeixement.”
 

Acabada la intervenció  de Pep Terrassa, van pujar a l’escenari en Nico Monchetti,  en nom de Protecció  Civil de Capdepera ( que va rebre el premi l’any passat), per lliurar el trofeu a Tino, que emocionat el va oferir al públic que omplia el Teatre de Capdepera.





En Tino, molt emocionat va agrair el premi i va tenir una recordança pels seus pares, fent pujar a l’escenari a la seva parella amb qui va voler compartir el guardó.







Amb l’actuació  de Suso Rexach, acompanyat de Felipe Cardiel ( guitarra) i Tolo Alzina (clarinet), va acabar la primera part  de l’acte. Interpretaren dues belles cançons, que ajudaren a suavitzar les emocions de la nit.


 

A la segona part de l’acte se parlà de l’evolució de la revista digital (som prop del 5000 seguidors) i dels nous projectes, entre d’ells l’anuari 2022 que es troba pendent de publicar. Com comentà en Joan Cabalgante, coordinador de la seva edició: “Bé, no tengueu ànsia, l'anuari arribarà i tots en podrem gaudir”. Agraí la feina dels col·laboradors i empreses que ens donen suport. També va fer una menció especial al jove artista Pep Esteva responable de la portada de l'anuari.



També se comentà que Cap Vermell ha acabat la digitalització del exemplars editats en paper, que seran una part de la Biblioteca Digital de la Universitat de les Illes Balears, que dirigeix en Miquel Pastor. Aquesta digitalització s’ha fet amb el imprescindible suport de Carme Mut i la Gestoria Bestard. En Miquel va fer una breu intervenció per explicar la importància d’aquesta digitalització.





En la recta final no  faltaren els agraïments a tots els col·laboradors i amics que ajuden que els Premis Cap Vermell segueixen sent una realitat any rere any: “Vint-i-tres anys de Premis Cap Vermell, que, com deim sempre, endegam des de la modèstia i la humilitat, però també des de la perseverança i la constància”.  

I per acabar una sorpresa que dúiem amagada. En Suso no va ser convidar a aportar la part musical per casualitat. Enguany complia 25 anys de l’edició del seu primer disc i vam aprofitar l’esdeveniment per agrair la seva col·laboració  des de fa anys amb Cap Vermell. En Paco Galian va ser l’encarregar de lliurar-li un senzill reconeixement.



L’acte va acabar, ara si, amb la interpretació d’una cançó icònica de Suso, “Aquesta terra que no es nostra”, que tothom coneixem com “L’Esperança”.



Tots van ser convidat a prendre una copa de cava per brufar, acompanyat d’un postre d’en Toni Navarro creat per l’ocasió i un tast de galetes Artasanes.





A la sala d’assaig vam poder gaudir de tres impressionant vestits de carnaval fet per en Tino, amb un recull d’imatges i mostres de llata, que  li van preparar la seva parella i els seus amics.







Enhorabona Tino, t’esperem l’any vinent pel lliurament de la 24a edició del Premi Cap Vermell.



Gràcies a tots, a en Tino i amics, col·laboradors i al públic assistent per ajudar a aconseguir un acte de lliurament dels premis Cap Vermell 2022, tan digne i emotiu.