Imprimeix
Categoria: Premis Cap Vermell
Vist: 1769
Joan Fuster, de l'associació Festes del Carme (Premi Cap Vermell 2020) va fer entrega del Premi a Nico Monchietti, cap de l'agrupació.




Vint-i-dos anys de Premis Cap Vermell, que, com deim sempre, endegam des de la modèstia i la humilitat, però també des de la perseverança i la constància. Els premis arriben, cada any, per a reconèixer la feina de persones i col·lectius que ens marquen el camí de la convivència. En la convocatòria d'enguany a l'agrupació de Protecció Civil de Capdepera.


Un guardó, presentat per Joan Genovart i Maria Vives, amb el qual els manifestam el nostre reconeixement pel seu treball en el camp d'ajuda en casos d'emergències o accidents, com també en les tasques de suport als cossos de seguretat en tot tipus d'actes i manifestacions. Perquè ha caigut un arbre, hi ha hagut una inundació o s'ha produït un incendi, allà hi hem trobat sempre els voluntaris de Protecció Civil, en primera línia, amb la generositat i entrega que els caracteritza, sense demanar res a canvi.

L'acte va començar amb aquestes paraules per donar pas al muntatge audiovisual realitzat per Pere Cortada i Paco Galián:


L'embolcall musical de l'acte fou de primera qualitat. I és que aquest poble, en el camp de la música, sempre ens té a punt el millor dels regals. En aquest cas es tractà del grup Tres guitarres, tres dones prou conegudes i implicades en primera línia dels afers musicals del poble i que tantes vegades hem pogut veure arreu.



Elles són Elionor Gómez-Quintero, Joana Colom i Maria Llull. Moltes gràcies, estimades, per aquestes cançons tan gabellines com aquesta:



A continuació, Pep Terrassa, president de Cap Vermell, justificà l'atorgament del premi ressenyant la història i trajectòria d'aquesta entitat. El text complet el trobareu a un article per separat d'aquesta revista. Carmen Corraliza, com a regidora d'Interior, agraí la distinció i ressenyà la importància de l'organització de la societat civil en l'àmbit de la prevenció.




I arribà l'acte de lliurament. Tota l'agrupació, d'uniforme, pujà dalt de l'escenari per rebre de mans de Joan Fuster, representant de l'associació Festes del Carme (que fou Premi Cap Vermell 2020) el Premi Cap Vermell. 



Acte seguit, Nico Monchietti, cap de l'agrupació, ens adreçà unes emotives paraules on recordà a l'antic cap Feliciano López. Aquí les podeu escoltar:



L'acte acabà fent referència a l'anuari que Cap Vermell publica cada any. L'anuari de 2021 compta amb l'aportació de l'artista plàstic Pep Bauzá, un creador del nostre poble i, des d'ara mateix, lligat a Cap Vermell amb una contribució impagable, i, com ell mateix confessa, lligat a la mar, font permanent d'inspiració. En Pep Bauzà ha posat la portada a l'anuari i un seguit d'il·lustracions que no fan sinó prestigiar extraordinàriament la nostra publicació.


Coordinant-ho tot, de bell nou, en Joan Cabalgante, aquest treballador incansable de la cultura, qui, amb el suport de tot l’equip de redacció, ha fet una feina impagable. Una feinada, realment, per tirar endavant les més de 140 pàgines reunides en aquest amplíssim resum. Per això, ens agradaria que fos el mateix Joan Cabalgante qui ens fes una aproximació d’aquesta tasca i el seu resultat.



Finalment, l'apartat d'agraïments: com cada any, la nostra gratitud al gran artista i amic Gustavo, dissenyador del guardó; al taller “Art en joies”, dels orfebres Fuster Gallego, que n'han realitzat la talla en plata; i a Suso Cruz i David Montón que, una vegada més, han creat el suport de fusta d'aquesta petita obra d'art. A Miquel Reixach “Revi” i les seves arts en el maneig de llum i so, i a Jaume Melis, de l'Associació Cultural Cinema de Capdepera, per la seva imprescindible col·laboració. I sobre tot, moltes, moltes gràcies, la més especial de totes, a l’Agrupació de Protecció Civil de Capdepera, per la seva feina impagable en el camí d'ajudar-nos a fer un poble més segur i més solidari.


Enguany hem pogut recuperar un d'aquests bons costums que mai s'haurien de perdre. Brufar els esdeveniments. En aquest cas, degustar una d'aquestes delicadeses que és capaç de fer l'amic Toni Navarro. Uns crespells amb aroma d'herbes que fan paret a una copa de cava. Exquisidesa pura.

I així acabà l'acte. Amb una tertúlia ja al carrer del que sols vos podem dir que reserveu la data de dia 12 de juny. A l'hora del dinar. Serà apoteòsic! Seguirem informant. 

Per molts d'anys!!!