Image

Dia 19 d'octubre, a les 20.00 h., tendrà lloc a Can Creu d'Inca la inauguració de l'exposició d'encolats (collage) que presenta Miquel Guivernau. Prèviament, els dies 17 i 18 d'octubre, de 18 a 20 h., dirigirà en la mateixa sala un taller d'encolats, obert a tothom,  i explicarà la seva tècnica.

L'exposició romandrà oberta de dia 19 a dia 31 d'octubre, de 18 a 20 h.

Miquel Guivernau, pintor nascut a Barcelona l’any 1940. De formació autodidacta. S’ha caracteritzat per la seva pintura experimental, treballant amb diverses tècniques, materials i temàtiques: oli, aquarel·la, esmalt sintètic…, sobre suports de paper, tela, arpillera…, pintant  paisatge, figura, marines, fruiteres… Podem destacar la brillantor cromàtica de la seva obra, potenciada per un constant desig innovador que li aporta frescor i atreviment per a aventurar-se en noves maneres d’expressió.

 

Miquel Guivernau ha realitzat una trentena d’exposicions personals i una cinquantena de col·lectives, a Espanya i a l’estranger, entre les que destaquem:
1965 Premi de pintura Ciutat de Barcelona. Palau de la Virreina.
1971 Primera mostra personal en el Club Muntanyenc de Sant Cugat del Vallès.
1975 Exposició en el Hall de l’Hotel Kempinski. Berlín.
1976 Exposició itinerant organitzada pel Ministeri d’Educació de Venezuela a les ciutats de Mérida, Maracay i Caracas.
1977 Mostra d’Art Congrés de Cultura Catalana. Sant Cugat del Vallès.
1979 Col·lectiva “Pels Drets Humans” organitzada per Amnesty Internacional.Barcelona.
1989 Retrospectiva  sobre la seva obra Galeria Cartoon. Barcelona.
1994 Galeria Libros. Saragossa

Miquel Guivernau ha treballat durant un període continuat de quinze anys a TV3-TVC, cadena de televisió on s’han vist sovint les seves obres en l’ambientació de dramàtics i sèries televisives, treball que l’impulsà - per inèrcia de la pròpia feina en els programes- a desenvolupar l’obra que podrem veure molt aviat a la nostra Sala d’exposicions de Capdepera: encolats sobre paper, amb temàtica diversa, que ens descobreix la possibilitat de manifestar-nos artísticament, dia a dia, sobre un engraellat de treball amb anotacions, fotos, dibuixos, retalls…, el que ell en diu un joc d’encolats, que ens apropa a copsar la bellesa de les petites coses que ens envolten i que formen part de les nostres vivències quotidianes. I ens convida a experimentar-ho. Per aquest motiu, el pintor i el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Capdepera organitzaran un Taller sobre el tema que ens ocupa, que es realitzarà els dies 17 i 18 d’octubre, a la mateixa sala d’exposicions. Allò que en surti formarà  part de la nostra vida, convertida en obra plàstica i potser – en alguns casos- en obra d’art.

Un artista il·lustre ens visita. Una oportunitat única que no podem deixar passar.

Image