Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 721



Diumenge, dia 5 de febrer, vam poder gaudir al Teatre de Capdepera l'obra EL SENSE ESPAI de Lara Díez Quintanilla dins el Cicle teatre i salut mental a Capdepera.

Una interessant proposta de Flyhard Produccions SL / Sala Flyhard, que compta amb el suport de l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona i l'Institut Català de les Empreses Culturals.

L’obra planteja en una consulta psicològica la relació d’una pacient i la seva terapeuta, derivada a la seva consulta per una companya que, malgrat no ser present físicament, ho és indirectament per l’intercanvi de missatges, de vegades plens de dubtes.
 

A més de la salut mental, la dificultat del seu abordatge pels professionals, planteja temes com el suïcidi, els abusos, la pressió familiar i social...  "El sensespai" va ser el projecte final de la graduació de Lara Díez Quintanilla en "Psicoterapeuta de grups i famílies" impartit pel Grup Alfa. Va ser un intent de personificar i fer tangible una part de la realitat i el dolor que hi ha darrere de l'etiqueta diagnòstica de TLP (Trastorn límit de personalitat).
 

Pel que fa al repartiment les actrius  Montse Morillo, Lara Díez Quintanilla, Francesca Vadell. Gemma Pol i Anna Pérez Moya, alternen els seus papers com a pacient i terapeuta.
 

Una molt interesant obra, crua i convincent que, dissortadament, va convocar pocs espectadors.

Dia 29 de gener, va haver la representació de “Retrats”  de na Catalina Florit. Una proposta que es presenta com un tour nocturn  que indaga en una comunitat de dones i la seva salut mental, per donar veu a persones  a les que la societat ha preferit  callar o fer veure que no existeixen...
 

“Retrats” va ser interpretada per Ester Anyó, Berta Vidal i Catalina Florit.