Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 847
La Trobada anual dels socis de l’OCB va tenir lloc dia 25 de setembre, a l'Acolliment de Lluc i ha servit de sus per als actes de celebració del 60è aniversari de l'entitat




Més de 300 persones, provinents de les més de 30 delegacions amb què compta l’OCB arreu de l’illa de Mallorca, s’han citat a Lluc per celebrar conjuntament el començament de curs amb un dinar de germanor, entre ells es trobaven membre de "Cap Vermell" com associació cultural amb vincles amb l'Obra Cultural Balear.
 

El dia passat per aigua i l'amenaça constant de tempesta no han pogut deslluir el bon ambient del dinar, que ha estat precedit d’una sonada de xeremies i un combat de glossat. Els assistents també han pogut gaudir d'una ballada amenitzada pel grup Roada.





L'acte ha servit igualment per retre homenatge a l’agrupació més antiga de l’Obra, la d’Algaida i a un dels seus membres més antics, Gabriel Janer Manila, que finalment no ha pogut assistir-hi per motius de salut. El discurs de Gabriel Janer Manila ha estat llegit per la vicepresidenta de l'OCB Lena Serra. Així, simbòlicament, s'ha passat el testimoni a una de les sòcies més recents, la jove Gràcia.


 

El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha donat la benvinguda als participants a l'acte i el president de l’Obra, Joan Miralles, ha agraït la tasca de tots els que han fet possible la trobada d'avui i ha fet una crida a reforçar l'entitat i a participar activament en els actes del 60è aniversari que tot just comencen.
 

L'Obra Cultural Balear és una entitat fundada l'any 1962 per promoure la llengua i la cultura pròpia, i defensar el dret de les Illes Balears al ple autogovern.

L'Obra Cultural Balear fa feina a partir de tres eixos, que comparteix amb les altres entitats integrants de la Federació Llull (Acció Cultural del País Valencià i Òmnium Cultural): LLENGUA, CULTURA i PAÍS. Actualment té 33 delegacions territorials a l'illa de Mallorca.

Aquí podeu llegir el discurs de Gabriel Janer Manila (Clica la imatge a sota) 

--->