Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 1050


 

El Centre Melis Cursach acull l'exposició de Rossana Franzi sota el títol de "Paisajes". Dia 8  d’abril va tenir lloc la inauguració de la mostra, que acull 25 obres de diversos formats pintades a l’oli i tècnica mixta.

Rossana Franzi va néixer a Barcelona de pares italians, formant-se a distints camps de l’art a escoles d’arreu del món, com ara escultura, interiorisme, disseny gràfic, paisatgisme i escenografia teatral. Ha treballat a diverses ciutats europees i entre les serves exposicions destaca les de Ginebra, Moscú i  Barcelona. Fa un parell d’anys va fitxar la seva residència a Canyamel on ha instal·lat el seu estudi. 

Els paisatges als que fa referència el títol estan inspirats en Canyamel, una zona que qualifica de màgica “ especialment la zona on visc, vora les Coves d’Artà, que és un lloc místic amb molta història”. La seva percepció dels paisatges és íntima “ Es tracta d’un punt de vista propi que alguns poden qualificar de poètica o gràfiques, però és la imaginació o el desig que els paisatges fossin així”.
 

Utilitza l’oli amb pinzell amb els paisatges, però en les altres obres pocs pinzells i més instruments que s’inventa per provar els efectes que produeixen. Com en totes les obres d'art hi ha una interacció entre el que l'artista expresa i  qui ho mira aporta la seva interpretació.
 



Ens comentà ara ha deixat els paisatges de banda i es dedica a fer obres experimentals, “ més que amb materials és amb formes que no són formes”. 



L'exposició se pot visitar del 8 al 16 d'abril de 18 a 20 hores (Dimecres també de 10 a 13 hores).