Imatges d'un funeral multitudinari a la pantalla de fons; sonen 3 veus cantant el "Lacrymosa" del "Requiem" de Verdi; apareixen 3 personatges pel lateral de l'escenari del teatre vestits de verd, fent una processó al ritme del fragment; es giren  cap a la pantalla , immòbils, amb el seu cant, mirant i presenciant com a de lluny el pompós fèretre que quasi no pot avançar degut a la multitut...
 
Així de solemne començà l'espectacle músico-teatral "Verding" el passat diumenge, 17 de febrer, al Teatre Municipal de Capdepera. 



Un homenatge al gran músic, en to pedagògic, amb una escenografia molt bàsica, però plena de colors, textures, i d'altres, gràcies al muntatge audio-visual que ens feia gaudir en directe de sensacions òptiques perfectament associades tant a l'escena com a la magnífica interpretació dels tres cantants: Maia Planas, soprano; Antoni Lliteres, tenor i Pablo López, baríton. Els acompanyava al piano David Mohedano. Una gran producció de la companyia, “diabolus in musica” en coproducció amb el Teatre Principal.
 
Magnífiques varen ser les seves interpretacions musicals, donant el to, quasi sempre elegit pel públic, en base a un joc interactiu entre l'actriu que conduïa el muntatge teatral, Lucía Sánchez Cervera, i els assistents.



Així, ens varem poder deleitar d'una sèrie de duets, trios i àries del compositor italià, tan meravelloses com "Labbra di fuoco" de "Falstaff", "Credo" de "Otello", "Dio che nell'alma infondare" de "Don Carlo"..... I moltes més d'òperes tan conegudes del mestre com "La Traviata", "Rigoletto", "Un ballo in maschera", "Il trovatore", "Macbeth" o "Aida".
 
Ens varen donar a conèixer fragments d'òpera desconeguts per la gran majoria. Vàrem riure de les intervencions parlades dels músics (un jocós pianista ens va servir trets molt ocurrents, a part del seu virtuosisme ja conegut amb el piano). Vàrem quedar bocabadats dels colors, ombres, llums i efectes especials audio-visuals que acabaven de donar molt de caràcter a les interpretacions.



El final: un brindis, esplèndid i festiu: "Brindisi" de "La Traviata".
 
Salut, i que ens vinguin molts més espectacles musicals innovadors com aquest!