Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2311
Una vegada més el club de lectura s’omple de gom a gom per a celebrar una tertúlia sobre el llibre La biblioteca dels llibres rebutjats.


 

Divendres 31 de gener de 2020 el club de lectura de la Biblioteca de Capdepera va realitzar la seva habitual tertúlia literària amb el llibre «La biblioteca dels llibres rebutjats» de David Foenkinos.

Primerament, la bibliotecària va fer la introducció del novel·lista i la seva obra, un autor que va fer carrera de lletres a la Universitat de la Sorbona. Es varen mostrar les pel·lícules que s’havien basat en els seus llibres, com per exemple La delicadeza, o la mateixa obra que es comentava aquest vespre en una biblioteca on no hi cabia ni una agulla, no se sap si per no coincidir, aquesta vegada, amb cap més acte cultural, fet segurament improbable.

Seguidament, alguns dels tertulians donaren la seva opinió sobre l’obra, que en part havia agradat, si més no per donar peu a una llarga xerrada. Hom trobà l’obra una bona idea, però insulsa, carent de trama mordaç com prometia l’etiqueta dins el gènere thriller; altres, que havien portat fins i tot apunts, desglossaren l’entramat o xerxa social que hi dibuixa l’escriptor, sense arribar a una Corín Tellado, però sí amb certa intenció d’investigació sociològica, o si més no de mostrador de personatges. El final, per a altres va ser poc resolt, amb l’episodi de la tomba on buscar el nom d’aquesta novel·la rebutjada, molt poc elaborat. Cada lector va dir la seva, amb algunes coincidències literàries, com el fet que la creació d’una biblioteca de llibres rebutjats era un bon argument, i també un fet real. El lector tenia la doble possibilitat d’escollir un final, com en les obres d’Escull la teva pròpia aventura, amb un epíleg que donava aquesta opció. La mateixa bibliotecària va llegir un poema de Puixkin, autor rus que també surt al llibre.

Finalment, el club de lectura acabà amb un sopar on no hi faltà de res, fins i tot pastissos de pobre, de nata o de crema, portats expressament des de Manacor; la biblioteca dels llibres rebutjats, de moment haurà d’esperar. El proper llibre per comentar serà Celistre, de l’autor estimat i local Jaume Fuster, dia 28 de febrer, no us ho podeu perdre!


Joan CG