Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2175


 

 La mostra que Jean Marie del Moral presenta al Centre Melis Cursach de Capdepera és un conjunt de devuit retrats que el fotògraf va fer per il·lustrar el llibre de Pere Antoni Pons Un arxipèlag radiant.


Els personatges han estat elegits en base a les següents premisses: tots ells són personatges consagrats i veterans de diferents camps creatius i intel·lectuals i s’ha procurat que hi hagués una presència equitativa de les diferents Illes Balears. La mostra es converteix en un tot molt coherent perquè representen illes del saber i entre ells construeixen un arxipèlag.


Jean Marie del Moral és un fotògraf especialitzat en retrats que al llarg de la seva dilatada trajectòria ha fotografiat milers d’artistes, especialment dins l’estudi de cadascun d’ells, ja que la relació de l’artista amb el seu territori de creació li resulta especialment atractiu i enriquidor. Ha retratat creadors com Hirst, Cattelan, Miró, Barceló, Tàpies, Saura... quasi tots ells en els seus tallers. 

La mostra del CMC respon a aquesta mateixa iconografia, el personatge dins del seu entorn immediat, taller, lloc de creació o d’inspiració. Rodejat d’objectes que li són propers o que provoquen o acompanyen el fet creatiu.
 

L’exposició romandrà oberta fins el dia 28 de juliol i suposa un bot qualitatiu del programa S’estiu de Can Melis al presentar per primer cop un artista internacional i demostra la confiança de l’artista vers aquest centre.