Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 1984

 

Com cada any quan arribem a aquestes dates el CMC  ens convoca en un acte que te com a fi revisar el que s’ha fet durant l’any i també te la finalitat d’agrair a tots als artistes, col·laboradors i públic que els hagin acompanyat durant tot l’any. El format ha anat variant. Primer era una col·lectiva i una reunió d’artistes, desprès una col·lectiva, un mercat d’art i reunió d’artistes, desprès el mercat d’art es va ampliar a artesans i ... finalment han decidit canviar de format. Ara ja hi ha massa mercats.

Al petit discurs d’inauguració es va manifestar que: “Des de l’inici del CMC varem elegir aquestes dates per que coincideix amb el solstici d’hivern i també amb les festes d’hivern del nostre municipi.


A partir de Santa Llúcia el dia s’allarga un minut i a partir d’aquesta data son nombroses les celebracions en torn a aquest fet, tan d’origen religiós com pagà. Per això volíem fer mes explicita la nostra commemoració del solstici.


La celebració de la llum a la cultura cristiana es fa tangible amb nombroses celebracions Sta. LLucia, Sant Antoni, la Candelària,... i sobre tot  el Nadal. Per això hem pensat demanar a un dels artistes que han exposat amb nosaltres que facin la seva interpretació del misteri de Nadal que es podrà visitar fins desprès de festes. Aquest any les elegides han estat les MARIES que varen exposar el passat mes d’agost.”


També va tenir lloc a les voltes del CMC, un concert de piano, contrabaix i veus de musica de la mediterrània a càrrec Irina Cotseli i Christian Hein Skjonhaug que va ser molt encisador i fou molt ben acollit pel públic assistent.


La celebració de dia 14 de desembre, suposa un canvi de format que va rompre amb el tradicional de Mercadet d’art que es portava fent els darrers anys.