Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 1964
El llibre ha estat escrit i il·lustrat per n'Isabel Rivas Otero 



 

En un format poc habitual, el passat dimecres 12 de desembre, la Llibreria Lletres de Capdepera, va acollir la presentació del conte «La granota Carlota», conte amb il·lustracions que narra una part de la història que ocorregué el passat 9 d’octubre al Llevant mallorquí i especialment a Sant Llorenç des Cardessar, arrel dels aiguats i les posteriors inundacions que patí part del poble.


 

L’acte de presentació va començar amb una introducció del llibre i de l’autora, a càrrec de Pep Álvarez, serverí i amic personal. Isabel Rivas Otero, autora del text i il·lustradora del conte, serverina d’adopció i natural de Córdoba, fa anys que treballa d’educadora infantil al Centre d’Educació Infantil Ca’s Mestre Fornaris a Son Servera.


 

Isabel es va decidir a escriure el conte, al moment que després d’anar un dia i un altre a Sant Llorens, per ajudar a netejar la casa d’uns parents, va descobrir com la gent necessitava expressar les seves emocions davant els fets que les havia succeït i es veien incapaços de descriure el que havien viscut, i molt manco els infants, que per desgràcia molts d’ells, també varen haver de patir l’ensurt.



El llibre és un conte infantil breu, amb personatges infantils, que parla de Na Carlota, una granota que viu a una bassa devora es torrent de Ses Planes a Sant Llorenç i que és que és una víctima més de sa torrentada, i que a través d’uns valors (respecte a la natura, pertanya a una família i a una comunitat, el valor de l’amistat i la solidaritat) vol contar d’una manera molt delicada el que va passar, a la vegada que vol donar un caire de respecte, sense introduïr personatges humans ja que hi va haver infants entre les víctimes. Isabel amb aquest conte ha volgut deixar una imatge positiva basat amb l’esperança i la recuperació, i per això a la darrera pàgina hi ha una imatge modificada del paisatge i sense color, per donar color i fer renéixer el que la naturalesa ha retornat part del paisatge perdut amb nous objectes, noves diversions,...


 

Aquest conte s’ha distribuït en forma de donació gratuïta a totes les escoles de la comarca de Llevant (Sant Llorenç, Capdepera, Artà, Son Servera i S’Illot), gràcies a l’aportació desinteressada d’una impremta que es vol mantenir en l’anonimat i ha fet possible la difusió.