Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2149
L’exposició es presenta a l'edifici universitari de Sa Riera a Palma


 
L’amic i col·laborador Miquel Pastor, del qual hem compartir prou imatges a Cap Vermell, ha presentat una exposició fotogràfica a l’edifici universitari de Sa Riera de Palma. Dia 27 de novembre va ser l’inauguració de l’exposició, que restarà oberta fins dia 21 de desembre.



Res millor que les paraules del propi Miquel per a comentar l’exposició: “Geografies personals és un retrat del meu entorn més quotidià, el petit món de la Colònia de Sant Pere, una estreta franja de terra entre la serra Artana i la badia d'Alcúdia, i el transsecte de la carretera que em duu cada dia a fer feina a Palma. Són territoris que he arribat a sentir com a propis, és casa meva, em sent d'aquí, i des d'aquí, arrelat aquí, veig i visc el món gran. L'ull de geògraf intenta copsar les característiques d'aquest territori, conèixer-lo amb detall, saber el nom de cada roca, de cada cala, de cada muntanya i vall; com actuen els cicles de les estacions, la mar i els vents. Però t'adones que en aquests elements tan coneguts i quotidians de tant en tant hi passen coses extraordinàries i es creen moments molt especials, que t'impacten o t'emocionen o et fan entendre alguna cosa important a dintre teu que t'enriqueix.

Amb aquestes fotografies intent retenir aquests moments fugissers, una llum determinada que només dura un minut, l'efecte que fa la lluna que apareix darrere la muntanya de manera sorprenent, les ones acaramullades per la tramuntana que demostren el poder colpidor de la natura, o la complicitat que genera el sentiment d'entendre el punt de vista de les plantes i els animals més comuns que comparteixen aquest territori amb nosaltres.

Moltes d’aquestes imatges les havia compartides a les xarxes, però mai no n'havia impreses ni havia tractat de donar-los un sentit exposant-les juntes.

Vull agrair a Maria Josep Mulet que m'encoratjàs a fer aquesta exposició i a Jaume Gual que m'assessoràs en la tasca d’imprimir-les. Sense ells mai no m'hauria atrevit a fer-la. També a Jarajà, Bàrbara, Nassi i Marga, del SAC, que em donassin l'empenta final i m’oferissin la seva experiència a l’hora d’organitzar exposicions. I, finalment, el meu agraïment a Luis Dias, imprescindible per materialitzar el muntatge.”

Us l’aconsellem. Enhorabona Miquel.