Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 3965



Pensam que el títol del concert del passat divendres dia 26, que les corals “A 4 veus” d'Artà, i “Musicals'Choir” de Barcelona ens oferiren en el Centre Cap Vermell és d'una deliciosa ambigüitat. La homonímia ens brinda aquestes meravelloses possibilitats i, així, aquest mar de cors – de corals –  en què es convertí l'escenari del nostre auditori, amb més de cent cantaires, també pot ser entès com un mar de cors, en què el cor ja no és el múscul que impulsa la sang sinó la capacitat que tenim de sentir afecte, amor, pena o compassió. I joia!



El cor arribat del Raval de Barcelona, dirigit per Cristina Colomer, corresponia així a la visita que en el seu dia van rebre de l'agrupació artanenca dirigida per Maria Francisca Danús. Intercanvis aquests que, ultra el valor musical que engendren, en tenen un altre de molt més important: l'enriquidor intercanvi humà. Dues corals juvenils, plenes de vitalitat i d'aquella joia que dèiem, tan encomanadissa, que aconseguiren aixecar dels seients un públic que gairebé omplí la sala. I que consti que no tot va ser una joie de vivre musical, perquè tots dos cors, per separat i conjuntament, també ens deixaren una empremta de gran qualitat i de bon gust, a banda d'un repertori que en tot moment va semblar escrit expressament per a aquests cantaires, amb temes de gran bellesa com  Space Oddity, Seasons of Love, Hijo de la luna o Happy Day. Excel·lents les veus solistes i molt bo, igualment, l'acompanyament instrumental.



Tot plegat, un horabaixa d'aquells que fan afició, amb un concert del qual la gent en sortí amb un somriure de felicitat, d'orella a orella.



El concert era gratuït i funcionava amb el sistema de taquilla inversa, és a dir en acabar cadascú aportava el que considerés oportú, amb el ben entès que tota aportació seria ben acollida.