Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2864
La poeta Yasmín Ferrer Huckson arriba a la final interinsular d'aquesta modalitat de poesia.


  

Dissabte 26 de maig de 2018 a Sa Possessió de Son Rossinyol de Palma es va dur a terme la final del poetry slam Illes Balears, on concursaren poetes de l'arxipèlag balear amb estils diferents, amb les dues llengües cooficials, català i castellà, tot i que les bases del concurs deixen ben clar que es pot participar en qualsevol llengua.

Primerament, a l'escenari sortí allò que s'en diu el poeta "de cremada", que va ser David Transhumante, autor de València, de renom. Precisament, la Comunitat Valenciana serà l'aturada següent pels finalistes que aniran a la península, objectiu dels participants d'aquesta nit del 26. Després, els poetes s'anaren succeïnt sobre l'escenari, entre ells la manacorina Dolors, en una bona actuació, i poetes de Palma i de Menorca i d'Eivissa, entre d'altres. Mentre, les pissarres s'elevaven per, segons les regles del concurs,deixar de banda la puntuació més alta i la més baixa i així contabilitzar els punts.

Seguidament, els animats presentadors varen fer pujar a l'escenari a "Minxu" Ferrer, la poeta gabellina, que va fer una més que notable actuació, després d'haver guanyat altres edicions com la d'Artà o Capdepera. En aquest sentit s'ha de dir que per ventura el nombrós públic feia més difícil la recitació, tot i que l'espai fos idoni, una possessió mallorquina, reutilitzada per a l'ocasió. Així i tot va aconseguir una merescuda puntuació de 33,6. A la final també es venien camisetes i llibres de poetes relacionats amb el poetry Slam. Entre les anècdotes, a la barra del bar també es va poder veure els poetes Laia "Malo", que acaba de publicar Venus Volta amb l'editorial Lleonard Muntaner,  Damià Rotger, que també ha tret llibre, titulat 182 mm, Máximo Hernández, amb el seu poemari Santo Centauro, o James Miele, amb la seva autopublicació en anglès "A degree of latitud". A més, les cares del president de l'Slam Poetry o altres organitzadors i periodistes també hi eren presents.


Finalment, el vespre agradable, en una clastra, que en altra temps tenia un altre ús va servir per allotjar el públic i els representats de la poesia balear, en un acte festiu. A fora, pels qui tenien gana hi havia una autocaravana amb hamburgueses vegetarianes. L'únic que es podia millorar, tal vegada, va ser la microfonia, tot i que el tècnic va saber conduir l'acte. De 10 poetes, només en podien quedar 3 finalistes, amb tan sols 3 minuts minuts d'actuació. La classificació va ser la següent: en tercera posició Margalida Followthelida; en segona, Elefante Gris; i una merescuda 1a posició per la menorquina Sandra "Mamà fiera". Va ser una entretinguda final, amb representació gabellina, que deixa ben alt el pòdium literari del Llevant mallorquí. Enhorabona a tots els participants i als organitzadors. Un, dos, tres...SLAMMMMMMMMMMMMMMMMMM!