Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2202
Instal·lació artística amb contingut social i ecològic


Feia temps que les arts visuals no eren presents al Festival de les Arts al carrer, tot i que val a dir que el mural de l'aparcament del centre Cap Vermell o les escultures del passeig Marítim parcicipen d'aquest esperit.



El projecte fou a càrrec d’AATOMIC LAB, que és un col·lectiu artístic que cerca implicar a la ciutadania en les seves accions. Acostar el potencial de transformació de l’art al dia an dia de
la vida quotidiana.




La primera sorpresa fou la gran quantitat del material replegat en una setmana just per 6 hotels de Capdepera. I d'aquí la primera pregunta: Què es fa amb tot aquest material en bon estat, gaire bé nou, que els turistes deixen?



La proposta artística era construir a la paret del Centre CapVermell  un mural vertical amorf amb un llenguatge creatiu i genuí.



L'acció tenia un caràcter participartiu tant per part dels turistes com dels residents aquí. Val a dir que la participació fou escaassa. El temps no ajudà gens.




De la gran quantitat de sombrilles aportades es plantejà fer, als peus del mural, un jardí de sombrilles que era de gran bellesa estètica. I deim era, perquè una a una, han anat desapareguent totes. Com deia aquell: "algú les havia de mester".




El més complicat del procés fou fixar a la paret de l'edifici la xarxa on s'havien fixat tots els objectes reciclats.




Són 30 metres de llarg per 5 d'ample.



Els autors: Paco Espinosa, Carles Gispert i Marina Crespí quedaren molt satisfets de l'espai de creació. Ara cal posicionar-ho com a punt de partida disponible per ser reprès i elaborar alternatives.



Bon muntatge que convida a la reflexió sobre el MADE IN CHINA, sobre la mala qualitat dl'aquests productes, sobre la quantitat de residus que queden a la platja o les se'n du la mar, sobre el cost inferior del matalàs de plàstic i la sombrilla respecte al lloguer de l'hamaca-sombrilla de la platja.



El muntatge quedarà fins dia 25, així que serà present a la convocatòria de les NITS DEL ES ARTS d'aquest cap de setmana.



Tal volta no s'ha acabat d'entrendre la propoasta ja que qualque turista comentà a les xarxes socials si l'objectiu era reciclar els turistes. No era l'objectiu, però no seria mala idea.



Per acabar dir que el material sobrer fou donat a un senegalés que colaborà en el muntatge i que manifestà que se'n duria les sombrilles al Senegal per vendre-les. I que ens informaria al respecte.



AATOMIC_LAB vol deixar constància del seu agraïment per la col·laboració de: