Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 3483


Creiem que a aquestes alçades tots ja deveu conèixer que es l’associació Per un Somriure, nomes per refrescar-vos la memòria vos direm que son un grapat de gent que dediquen els seus esforços, la seva il·lusió i bona part del seu temps lliure en crear, donar forma i defensar damunt l’escenari un espectacle que no persegueix cap altre objectiu que no sigui fer passar una bona estona a tots aquells que s’hi vulguin acostar al teatre i principalment recaptar uns diners per alguna associació benefica de caire social, mèdic o d’integració dels seus beneficiaris. En una paraula es tracta d’ajudar amb alegria.

A tots els seus espectacles anteriors els destinataris dels beneficis han estat grups de persones o associacions que arriben on no arriben les institucions oficials, grups de gent que ajuden a grups de gent.

En aquesta ocasió Per un somriure va decidir donar una mà a Auba Mallorca, una associació que ajuda a dones que pateixen càncer de pit.

Segons dades de “Asociación Española contra el càncer” cada any es diagnostiquen uns 26.000 nous casos d’aquesta malaltia, es el tipus de càncer majoritari en dones i afortunadament de cada any la tassa de supervivència es mes elevada.

Son moltes les diferents associacions que arreu de l’estat es dediquen a combatre aquesta malaltia des de diferents àmbits, recaptant ingressos per investigació, donant suport econòmic a les famílies que ho pateixen o be donant recolzament i ajuda psicològica a les afectades.

Auba Mallorca es una associació nascuda a Palma a l’any 2003 i fundada per dones que patien o havien patit també un tumor de pit, està integrada dins FECMA (Federació española de càncer de mama).

Quan una dona es diagnosticada de càncer de pit a mes de patir físicament una operació i uns tractaments molt durs com son la quimioteràpia i radioteràpia s'enfronta a tot un allau de incerteses, pors i dubtes.

Es aquí on entra en acció Auba Mallorca per donar suport a les afectades mitjançant ajuda psicològica, fisioteràpia o sessions de ioga per pal·liar en lo possible les molèsties físiques i combatre el decaïment i la depressió.

Xerrades informatives que aborden temes tan diversos com alimentació, exercici físic, reconstrucció mamaria, vida sexual, cura de la pell i el cabell o be orientació per la inserció  laboral , borses de treball etc...  són altres de les activitats que tenen lloc a la seva seu de Palma.

Totes les qüestions que a una dona afectada de càncer de pit li poden preocupar son respostes i treballades en grup per altres dones que com ella han passat per les mateixes dubtes. A la web www.aubamallorca.com podreu trobar tota la informació de les activitats que dia a dia duen a terme per ajudar a dones afectades per càncer de pit.

Per agrair el gest que Per un Somriure ha tingut amb Auba Mallorca una representació de  la seva Junta Directiva encapçalada per la Presidenta Isabel Mª Oliver es varen desplaçar a Capdepera el divendres dia 10 per assistir a l'estrena de l’'espectacle Smile Dancing. Damunt l'escenari varen rebre una forta ovació del públic assistent i elles varen aprofitar per agrair públicament aquesta ajuda  i fer extensiu aquest agraïment al poble de Capdepera.

I l'espectacle no va decebre a ningú, any rere any, els integrants de Per un Somriure es van superant en quant a coreografies, vestuaris, idees noves i fresques. En aquesta ocasió varen fer una repassada als temes més escoltats darrerament a les emissores de radio, bars i discoteques. Cançons alegres que conviden a la festa i a ballar. Èxits com la bicicleta de Shakira i Carlos Vives, El Cocodrilo de King Àfrica, cantants joves com Justin Timberlake, Luis Fonsi o Megahn Trainor entre d'altres varen sonar dins el teatre de Capdepera aquest cap de setmana.

Totes les coreografies varen ser ben aplaudides per el públic, especialment els més petits que se'n dugueren les ovacions mes entusiastes. Molt de ritme i molta alegria de principi a fi, com ja ho deia el títol “Somriure ballant”.

Hem de destacar el bon quefer dels participants a tots els aspectes del “show”, vestuari, equip de so i llum, atrezzo, ballarins i presentació.

Per la cançó que donava  començament a l'espectacle  i a la cloenda tots els integrants portaren un mocador rosa, símbol de la lluita contra el Càncer de Mama, també tots els assistents varen ser obsequiats a l'arribada amb una petita llaçada rosa.

En resum, un èxit rotund en tots els sentits, tant per la bona feina feta com per la magnifica resposta del públic. Una magnifica iniciativa la d'ajudar mitjançant l'espectacle que estem segurs que es molt valorada per tots.


A la funció de divendres hi assistiren na Fina Colomer, Maria Antònia Valdés, Toñi Millan i Isabel Oliver, la presidenta de l'associació Auba Mallorca.