I perquè ens emociona guaitar les senyals de torres i talaies germanes que s’uneixen a aquest clam!


La segona encesa, que es realitza amb bengales i senyals lluminoses, començà a les 18.30 hores. Aquesta acció és la més vistosa i commou veure la il·luminació de les torres i talaies per una acció tan solidària. Un acte que agermana els pobles de la Mediterrània i que reivindica, un any més, els drets humans de totes aquelles persones sotmeses a la violència i la repressió dels estats.

Reivindicació, compromís i emoció. Per setè any consecutiu Mallorca, Menorca i la resta de territoris dels Països Catalans i el llevant continental, a més d'algun punt de Tunísia, Líban i el Marroc, han participat aquest dissabte en l'Encesa de Torres, Talaies i Talaiots de la Mediterrània pels Drets Humans. 



En total, Mallorca ha comptat amb 78 punts d'encesa arreu de les torres i talaies que poblen l'illa.  El sus ha tengut lloc a Sa Dragonera, que ha passat el testimoni als diferents punts de Mallorca fins a arribar al Castell de Bellver, darrer punt del recorregut.





Abans de l'encesa dels senyals de fum s'ha llegit el manifest, que enguany ha anat a càrrec d'Amnistia Internacional i s'hi han sumat 83 entitats, Cap Vermell entre elles. El text comença amb el desig de «donar veu i llum a totes aquelles persones que posen en risc la seva vida fugint de la desesperació, la violència i la injustícia».

El grup de la torre de Son Jaumell


Espectacular bellesa crepuscular.