Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 1328



Fem que la tecnologia entengui i parli el català. Dona la teva veu!

Falten veus mallorquines per fer que projecte Aina sigui una realitat. Feis-vos donant de la vostra veu.




El projecte Aina, liderat pel Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat amb col·laboració amb el Barcelona Supercomputing Center, té per objectiu generar els recursos digitals i lingüístics necessaris per a facilitar el desenvolupament d’aplicacions basades en la intel·ligència artificial i les tecnologies de la llengua. Es tracta d’un projecte clau per incorporar el català a les noves tecnologies. Entre tots hem de crear els recursos digitals que es posaran a disposició de qualsevol empresa o desenvolupador, de forma gratuïta, perquè puguin incorporar als seus productes (assistents de veu, traductors i agents conversacionals, etc.) la llengua catalana.

Si volem que les màquines ens entenguin quan els parlem en català i ens responguin en la nostra llengua, cal que primer l'aprenguin. Per això, s’han d’aconseguir milions i milions d’hores de veu en català de persones de tots els gèneres, edats, varietats dialectals i registres.

Persones com tu.

La teva veu ajudarà a construir el diccionari oral de català que tota màquina necessita per aprendre la nostra llengua. A més, aquesta base de dades podrà ser utilitzada per totes les companyies tecnològiques, ja siguin grans o petites. Serà un diccionari obert i accessible a tothom.

Ensenya les màquines a parlar en català i ajuda a salvar la nostra llengua en l’àmbit digital.

Entra a la web i dona la teva veu.