Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 1279
Magnífic concert al recer de les murades.



Una mena d'encanteri envoltà el Castell diumenge horabaixa. Amb tota l'explanada de la capella plena i un públic heterogeni el quintet de corda de l'Orquestra simfònica de les Illes Balears (OSIB) ens va fer gaudir d'un concert dels que fan afició. Amb un programa conegut i amb Josep Tatay, fagot, fent de mestre de cerimònies amb unes bones i contextualitzades presentacions ens oferiren un programa que anomenen de sinèrgies.



En primer lloc sis moviments de Romeo i Julieta de Sergei Prokofiev, ens traslladà a l'amor shakesperià a través de les arrels de la música popular russa. Un plaer.



A continuació, cinc moviments de l'òpera més representada al món, Carmen de Bizet. Sons inconfusibles. Una meravella i descans. 



El programa es va reprendre amb sons de tango argentins reconvertits per Àstor Piazzola. El encertat mestissatge musical. I quan ja no podíem esperar res més ens presenten Kleztet, tres moviments de JP Calvin, una recreació sobre les festes i tradicions jueves. Una passada on s'acaben els adjectius. Amb la sorpresa als oïdes tothom marxà més que satisfet.

Un detall. El presentador sols començar, afirmà que havien tocat a molts d'espais però tan preciosos com al Castell, cap.

Diumenge 27 proper concert. Amb cor de cordes. Maribel Lliteres i Andrés Parra.