Sengles col·leccions de ceràmica i pintura omplen la sala d'exposicions













Exposició doble a les sales del Centre Cap Vermell. Dues artistes alemanyes que treballen des de Mallorca ens fan arribar les seves respectives propostes, ceràmica i pintura, respectivament, que bé valen fer un tomb per l'espai expositiu i conèixer de primer mà aquests interessants treballs. Elles són Rose-Marie Paeulgen i Barbara Schastok.

Diguem que la inauguració d'aquestes dues exposicions en una va comptar amb la presència del batle Rafel Fernández i de la regidora Carme Corraliza, i que a més va tenir un regust marcadament alemany, com no podia ser d'altra manera. Alemany va ser bàsicament el públic, i alemanyes van ser bona part de les paraules de presentació que s'hi escoltaren. Universal, en canvi, és el llenguatge en què aquestes dues dones s'expressen, perquè universal és el llenguatge de l'art.

  

Estava previst que, pel que fa a la ceramista Rose-Marie Paeulgen, que Aina Maria Lliteres (de la Fundació Can Cardaix) en fes la presentació, però una indisposició no li ho va permetre. Amb tot, va fer arribar unes paraules perquè fossin llegides, de les quals n'extreim aquest paràgraf que con sideram prou definitori: ""Rose ens diu que fa 10 anys que es va trobar amb el fang i amb això va néixer una història d'amor. Això és el que reflecteix la seva obra. Amor i dedicació al seu treball, així com esperit de superació".

La senyora Paeulgen conrea la tècnica coneguda com a raku, que es creu originària de Corea, però que  va ser en el Japó on assolí tot el seu esplendor. Aquest sistema de cocció permet arribar a resultats sempre únics i irrepetibles, amb textures i colors especials per a cada peça.

  

Pel que fa la pintora Barbara Schastok, aquesta es confessa bàsicament autodidacta i es dedica amb devoció a la pintura des del 2001. Treballa bàsicament amb pintures acríliquess y pigments, tinta, así como llapis d'oli i pastel. Com diu la mateixa artista, un quadre només viu en els ulls de l'espectador, però afegim-hi nosaltres que la senyora Schastok esmerça un esforç i una voluntat que aguaiten rere cada tela, per tal que aquell espectador no pugui passar indiferent davant els seus quadres. 

  





Primera exposició de tardor en el Centre Cap Vermell, i per partida doble. Doble motiu per a atansar-s'hi i gaudir de l'obra de les dues artistes alemanys que ara mateix s'hi hostatgen.