Per Miquel Estelrich


Això ja es veia venir i, a mi personalment, no m'ha vingut gens de nou. Ni a mi ni a qualsevol persona amb dos dits de seny.  Quan s'és massa patriota, quan s'és massa obrer de dretes, quan s'és massa ciutadà que recolza als qui l'ofenen, als qui l'exploten als qui li lleven drets i doblers davant els seus nassos només pot esser un símptoma d'uns fets que esgarrifen. O bé aquets votants es prenen la política com un concurs de Mediaset. Si, aquets programes que s'emeten des de una illa deserta on un grapat de semi analfabets juguen a no sé que o bé que aquets votants s'han deixat endur per la dinàmica de fons d'aquets espais televisius. És a dir, el rerefons d'aquesta dinàmica absurda que premia al qui t'insulta i fa tot el possible per treure't o llevar-te d'enmig i que siguis un malagraït cap els altres. Això no pot estar passant, simplement no és normal. 

No és normal que un partit com el PSOE que ha passat per una pandèmia, un volcà, i ara un conflicte enquistat des de fa anys i que ara es desfà amb tota cruesa amb perill de conflagració mundial deixi de governar les illes perquè, segons aquets votants, ho han fet molt malament. I no. No penseu que sóc un fanàtic incondicional del PSOE, gens ni mica!! Emperò dir que aquest partit no ha estat a l'alçada de les circumstàncies és senzillament esser un cínic incondicional. 

Com també és esser un cínic incondicional escoltar a la senyora Prohens, a la nit electoral, xerrar de persones que ho passen malament, de lloguers cars o habitatges impossibles quan precisament són polítiques neoliberals dutes a terme pel seu partit que ho fan possible, és cruel... Només una societat malalta com la nostra és capaç de fer-ho i consentir-ho. Ningú més.

Partits com MÉS no guanyen ni governen perquè no hi ha prou persones a les illes que sentin les seves idees. En canvi las del PP i de Vox es multipliquen. I Capdepera per a MÉS no és cap excepció. Així i tot, haver assolit 5 regidors al municipi és tot un repte que s'ha d'agrair. Igualment a Manacor, on governaran. Manacor és un municipi que estima lo seu. La seva història i la seva gent.

Ara Cala Rajada ja està plena de la fauna típica d'aquesta mes. A veure si MÉS i el PSOE arriben a un acord per a governar plegats i duen a terme les polítiques promeses a la campanya. Crec que, pel que es veu, seran més que necessàries.


Miquel Estelrich Bestard