Un matí d'agost ... Crònica d'una passejada vora mar.



Caminar (o passejar, o córrer)  de bon matí pels passejos del municipi és tot un plaer i és molta la gent que ben prest fa un volt. Veure sortir el sol des del Passeig Marítim, ses Atzavares o Cala Gat, és preciós. Tot un espectacle!
 

Però millor si mirem cap a la llunyania, perquè cada matí (especialment ara, en època estival ) ens podem trobar amb imatges que contrasten amb el paisatge magnífic que ens envolta. Papereres plenes, brutor en terra, bosses de fems... tot plegat un oi!
 

Entre la manca de civisme d’alguns “passejants nocturns”, l’incompliment de les normes i certa dosi de desídia, algunes zones fan pena. Donen una pèssima imatge.


Restes d'un botellot a la Plaça de Son Moll.








Papereres desbordades i fems al voltant. Per què no se posen conenidors adients? Fa setmanes que diàriament ens trobem amb aquesta situació... Cap responsable pensa fer res? Fer una crida al civisme?


Les roques són plenes de llosques...


I brutor. Se farà net o esperarem que tot acabi a la mar?




També hi trobem restes de les obres.


Realment se fa cumplir la prohibició de beure begudes alcoholiques al carrer? 


Pintades, no gaire "correctes"... Crec que la traducció és prou desagradable.


Aquí és on acaben les deixalles deixades al mur o tirades a les roques... a la mar, és clar!



En fi, si passegeu de bon matí, millor mireu cap a l'horitzó, no us fixeu molt o us posareu de mala bava (com jo m'hi pos molts de matins) de veure com queda, cada nit, el nostre poble.

Però no vull criticar per criticar. N'hi ha mesures senzilles que podrien millorar una mica la situació ... Per exemple posar per la nit contenidors complementaris  vora les papereres que se saturen de residus; canviar les papereres de lloc, és a dir posar-les a l'interior del passeig no devora la mar (així si se desborden no quedarien els residus damunt el mur, acabant escampats les roques); vigilar el consum d'alcohol al passeig (no basta posar el cartell); recollir els residus de la zona de les roques; el sistema de  cendrer damunt les paperers no funciona (acaben en terra), per tant posar cendrers vora les papereres i davant les terrasses; fer respectar la ocupació de la via pública,... 

Per cert el meu reconeixement als qui fan la rentada de cara, cada dematí, als nostres carrers i places i els deixen "mínimament presentables".


PG