La Biblioteca del Golea (36)

Jim Morrison, Pep Cuní i jo

[Clicant sobre la imatge es pot descarregar la publicació]

 

Segurament va ser l’estiu del 85 en un pis del Barri Gòtic de la Ciutat de Mallorca que ens decidírem, en Pep Cuní i jo, a intentar versionar Jim Morrison perquè, evidentment, escoltàvem molt The Doors, i des de feia molts anys. Sigui com sigui ho anàrem fent amb ganes i la feina va durar un parell de temporades, amb moltes interrupcions, com ja es pot suposar. Però a poc a poc s’anaren fent les versions i després les corregíem i ens les remiràvem. Fins que gairebé tenguérem una carpeta plena. I aquella carpeta va restar en un calaix. I fins el 1994.

Llavors varen comparèixer aquelles versions i vaig pensar que estaria bé fer-ne una selecció i publicar-la amb una serigrafia i quatre fotocòpies. I m’hi vaig posar. L’impuls per fer-ho va ser, com no!, la ràdio i el meu programa El Naufragi del Golea. El número 7 d’aquell programa, emès el desembre de 1993, estava dedicat íntegrament a la música que agradava a Pep Cuní. I això me va fer pensar en aquelles versions de Morrison.

Així que coincidint amb el programa 46 i amb el cinquè aniversari de la mort d’en Cuní, el desembre de 1994 vaig poder regalar a algunes persones la gairebé seixantena d’exemplars d’aquesta publicació, que ara es reedita en versió digital.

Per poder fer aquesta nova edició he hagut de fer un poc d’arqueologia digital. Ha costat un poc poder rescatar i obrir una altra vegada els arxius on hi havia la maqueta de la publicació de 1994. Ho vaig aconseguir, però va passar una cosa misteriosa: hi faltava un dels poemes –«El soldat desconegut». I no sé per què... Llavors he pensat que potser havia decidit que, en cas de fer-ne una reedició, no el posaria. L’hauria pogut tornar a picar, però he volgut respectar la decisió que va prendre el meu altre «jo» en el seu moment, encara que se m’escapa el motiu: tal vegada el volia substituir per un altre, però com que no sé quin, així queda la cosa.

 

Miquel Llull

Bibliotecari del Golea

agost 2021