per Miquel Estelrich Bestard


 
Poques coses, en les circumstàncies que vivim en aquets temps convulsos, produeixen tant d'atipament com la de no veure les coses tal com són en realitat. Sigui qui sigui.
 
Que un municipi com el nostre depenent al 100% de la activitat turística, ja s'enten que vull dir econòmicament, una vaga de recollida de fems com aquesta darrera preocupi a la ciutadania, no és gens ni mica una cosa de l'altra món. Si dins aquesta anomenada ciutadania hi ha, precisament, els representants d'aquesta activitat econòmica com la del sector hoteler, l'assumpte ja agafa un altra caire. A parer meu un caire de cinisme del qual pareix que les societats modernes no hi volen sortir de cap de les maneres. No ho dic perquè no estigui d'acord amb el comunicat, que és cert en el seu plantejament, emperò hi ha qualque cosa en el seu rerefons que no encaixa amb la realitat.
 
Que els representants dels hotelers diguin en comunicats que vagues com aquesta. on muntanyes (literalment) de fems romanen devora els contenidors. arribin a produir malalties en temps de pandèmia és molt fort. Al cap i a la fi és el que molta gent pensa. El que és segur és que la nostra manera de consumir, de produir fems i d'embrutar la natura i els oceans NO estan en vaga. Ho podríem comparar com dir que la cinquena onada s'ha encetat per l'activitat hotelera? Ho podríem comparar amb que les terrasses, bars, platges i caletes..., estiguin plens a vesar? Ho podríem comparar, també, amb que la classe de turistes que ens visita els importa ben poc les normes de prevenció només per que es fan test d'antígens o es vacunin i actuar com si la pandèmia ja no existís? En definitiva: Ho podríem comparar en que els vacunats encara podem transmetre i contagiar-nos com s'ha reconegut darrerament?
 
En temps de pandèmia no crec que el sector hoteler sigui el més indicat per a dir allò que és un perill per a la salut pública o no. Pareix esser que l'hotel COVID és un dels pocs que es preveu on hi hagi sobre-ocupació o que els seus clients siguin segurs i no hagin de prescindir de personal per baixada de "reserves".
 
A mi, personalment, m'hagués agradat un comunicat on es CONDEMNI l'incendi que hi va haver al pinar just darrera l'hotel S'Entrador o un que comenti el darrer informe de l'ONU sobre el canvi climàtic, on explícitament confirma que és provocat per l'activitat humana i que hi encara es pot "recular", si hi ha voluntat. També pareix esser que aquest afer no influirà directament damunt el turisme.