Han vingut en multitud,
s'han engatat a balquena,
s'han botat la quarentena
i han fet allò que han volgut.
Han arriscat la salut
i danyat temporada.
Però deu ser que ens agrada
aquest turisme rebel,
què els hem regalat l'hotel
i el viatge de tornada.

 

 
Clatells rapats i barbuts, tatuatges, dessuadores de la NBA, estols de joves reunits a la Plaça dels Pins passant-se les normes de protecció per allà on no dic, vòmits pel carrer, estudiants amb packs de llaunes de cervesa que passegen pel carrer, terrasses amb pantalles gegants per a veure el futbol (tanta sort que certes seleccions han quedat eliminades)...
 
Que vàrem estar de bé l'any passat a despit de tot! Bé en el sentit de que estant com ara i tenguent ara la vacuna a la nostra disposició no ha canviat res. A Catalunya tornen a tancar el lleure nocturn i tota la geografia està en vermell. A la nostra illa estudiants confinats i megabrotades per tot. S'adonaran els joves de que tot això és per mor d'ells? S'adonaran d'una punyetera vegada que són els principals responsables de tot això pel seu comportament groller i infantil? No tots són així. N'hi ha que són responsables i fan tot el que requereix una situació com aquesta, emperò no és el que abunda.
 
A les illes el risc de contagi torna està en vermell. Britànics que aterren a l'illa sense... Què he d'anar a dir!!  
Per una vegada vàrem a arribar a pensar que hi hauria un abans i un després de tot. Què aprendríem la lliçó. Però no. Segueixen essent els mateixos de sempre els qui remuguen i els mateixos beneïts de sempre els qui provoquen els mateixos problemes de sempre... Evolucionem o involucionem?


Miquel Estelrich Bestard