Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 1291

Per Llorenç Tous 

Avui m'han enviat de Mallorca una foto de SES UFANES de Campanet rajant les aigües que ja ni els caben dins el seu interior i les donen alegrament a les terres de Campanet. Fa temps que amb un grup de l’Estol Vidalba anàrem a contemplar l’espectacle i escoltar el seu concert.

Avui he recordat quan a Capdepera jo també vaig veure aquest mateix fenomen geològic. Era passat el portell de Sos Sastres, camí d’Artà a la dreta, quan hi segueix aquella empitada suau. Record perfectament aquell profund eco com a vingut de prop de l’Infern i la torrentada que davallava, omplia mitja carretera i seguia fins el torrent de Na Means cap a Sa Gola. Davallava tanta i tanta d’aigua que va rebentar l’asfalt de mitja carretera i hagueren de tornar-ho asfaltar.

El nom de Na Bramul, és encertat per definir aquell bram profund, que seguia i seguia acompanyant aquella torrentada que no li bastava el forat de la garriga per sortir-ne i sense minvar brollava a la terra vista; aquest nom el me donà, el marit de la meva padrina jova, en Toni “maleter”, al cel síen. Això demostra que la gent de fora vila coneixia el fenomen que de tant en tant apareixia.

Per algú no ho sabia o no ho recordava, he volgut fer-ne constància.

Llorenç Tous

Ceinos de Campos  12 de gener 2021