Imprimeix
Categoria: Colaborador 06
Vist: 1104
La delegada del govern del PP, Maria Salom, ha denunciat que no se subvencioni igual la retolació en castellà que la feta en català a diverses poblacions mallorquines, entre elles, Capdepera. Les dues llengües, segons Salom, segons el PP, s'han de subvencionar igual. En realitat, els cervells del PP estan cercant maneres de demostrar com són d'anticatalans perquè qualcú els està acusant que curtegen d'espanyolitat anticatalana: Ciutadans.Paradoxalment, un partit català els està guanyant per la dreta en anticatalanisme. Tot i les pallisses de l'1 d'octubre; tot i tenir una vintena de polítics a la presó i exiliats des de fa més de mig any; tot i haver destituït a més de 200 càrrecs de la Generalitat i bloquejat l'administració amb el 155... Ciutadans li diu al PP que són uns pusil·lànimes, que no n'hi ha prou. Que han d'estrènyer més a aquesta gent violenta amb padrines que l'1 d'octubre atacaven amb el cap les porres de la policia espanyola o aquell jove que volgué aturar violentament la pilota disparada per un policia amb el seu ull, que no ho veia que el perdria?! Després d'anys de manifestacions multitudinàries sense cap paperera trencada, els violents eren els que volien votar van contradir. 
Fake news, sens dubte.

Espanya amb la transició semblava voler avançar cap al respecte a la diferència, a la resta de cultures que hi ha a la geografia de l'Estat. I, de fet, es van aconseguir moltes millores. Però en el que no es va avançar ni mig centímetre és en el respecte i la comprensió d'aquestes cultures cooficials per part dels ciutadans que no en formaven part. Així, 40 anys després es pot atacar la llengua com ho fa Salom i que només una part dels catalanoparlants, no tots, se sentin ferits. Els espanyols no senten com a seves les llengües i cultures diferents de la castellana, ans el contrari. Les veuen com amenaces. Vist amb perspectiva, semblava del tot impossible que en ple segle XXI el govern espanyol tornàs a comportar-se com el 1716 quan Felip V, avantpassat del rei actual (se li nota el parentiu), promulga el Decret de Nova Planta pel Regne de Mallorca. L'objectiu era reducir todos mis Reinos de España a la uniformidad de unas mismas leyes, usos, costumbres y Tribunalesgovernándose igualmente todos por las Leyes de Castilla", és a dir, carregar-se les institucions de València, Catalunya i Balears i, a més, anar introduint el castellà arreu en detriment del català.

Si fa una dècada, el PP era el campió del món contra el terrorisme d'ETA, ara hi ha una competència desmesurada i desvergonyida entre PP i Ciutadans per veure qui és més dur contra els independentistes i el català en les seves diferents variants. A València, el PP ja ha dit que l'eliminarà com a requisit a l'administració i aquí El Immundo ens va bombardejant amb pobres metges que després de viure anys a Mallorca no han pogut aprendre, pobres, la llengua de bona part dels seus pacients i es veuen obligats a partir cap a altres terres. Quanta injustícia! Carregar-se tot el que faci olor de català ven a la resta d'Espanya (fins i tot entre els espanyols nostrats), fa guanyar vots. Els catalanoparlants som la nova ETA, el nou combustible de la dreta espanyola que també incorpora bona part del tarannà ultradretà (de moment no ataquen als immigrants, en tenen prou amb els catalans). Subvencionar rètols en català? On s'ha vist mai?! Terroristes!!! Encara en veurem de més grosses: fa quatre dies en aquest país t'afusellaven o et trepanaven el cap amb una tatxa a cops de martell perquè un veí havia dit que eres filocomunista. També s'han proposat bústies per poder denunciar anònimament assetjaments com els dels fills de guàrdies civils a Sant Andreu de la Barca, una ficció més d'aquest Estat que no fa tanta gràcia com la de Sant Esteve de les Roures, la ciutat de Menorca o el Parque de Aguas Torcidas. D'aquí a quatre dies viureu a Cabezadepera, temps al temps.
 
MPO