"Primer de tot vull felicitar, des d'aquesta humil opinió, a tots aquells que amb el seu vot del passat diumenge han fet que es duplicàs el nombre de vots cap a MÉS per Capdepera, aconseguint així quatre regidors." 





Primer de tot vull felicitar, des d'aquesta humil opinió, a tots aquells que amb el seu vot del passat diumenge han fet que es duplicàs el nombre de vots cap a MÉS per Capdepera, aconseguint així quatre regidors. Vull felicitar també a l'únic regidor/a de Guanyem per Capdepera, que ha aconseguit entrar a l'Ajuntament, marca blanca de Podem, bon símptoma. I felicitar també, des d'aquí, el municipi de Montuïri, tradicionalment feu del PP, per haver donat la batlia a MÉS. Els felicit perquè, en un feu del PP, el fet que hagin donat l'esquena a la formació conservadora és un bon símptoma que la gent desperta. Gràcies al vot del PSOE tendran la majoria absoluta per governar en aquell consistori. Montuïri és el poble d'on ve el president d'una cadena hotelera que permet a Jaume Matas, expresident de tots els illencs, fer rodes de premsa als seus hotels, amb sigles incloses. No vull oblidar també felicitar els de Barcelona, per haver triat Ada Colau com a possible batlessa. Ada Colau, que ha posat nirviós a més d'un banquer i empresari, a les institucions, per dir veritats com a temples, a les seva cara. I als valencians, per haver triat altres opcions que facin fora els qui promocionen l'imperi de la corrupció al País Valencià. Fins i tot, al dia següent de les eleccions, ja n'hi havia que es manifestaven davant l'Ajuntament de València amb pancartes que posaven “25-5-2015 València fou alliberada”. Un altre bon símptoma.

Ja ho sé, ho reconec, el PP ha estat el partit més votat i això deixa ben clar que encara queda molt per fer. Queda molt per fer en el sentit que també hi va haver moltes abstencions. Ara començaran a fer oposició, a mollar tota casta de desbarats, per haver perdut el poder. Aliança de radicals, veneçolans, comunistes del segle XXI, antisistema..., i més coses del que ja estam avesats a escoltar en altres períodes electorals. No faltaran també consells i recomanacions d'organismes internacionals financers dient que no hi haurà inversions, que es necessiten fer més reformes laborals (i tant que n'hi haurà, de reformes laborals, però no les que ells esperen), que els inversors no tendran confiança... Esper que no caiguin en aquesta estratègia desestabilitzadora i facin el que calgui per tirar endavant sense fer mal a ningú.

Si és que en Rajoy mateix ja ho deia: qui parla ara del atur?, qui parla ara de crisi? qui parla ara de rescats? Idò molta gent, ferm, senyor Rajoy. Vostè va ben amb compte de no fer mal als qui dicten realment les normes a la societat, mitjançant les seves reformes i lleis. Però, com deia la que segurament serà batlessa de Madrid, també podem seduir-los.

Miquel Estelrich Bestard