L'acampada tindrà lloc a n’Anyana, fora de la vila.








Una trentena  de veïnats de la plaça del Sitjar partirem,  uns a peu, altres amb auto  i qualcun en carro i somera estirant,  cap a n’Anyana manca gent, l’horabaixa del divendres dia 22, on pernoctarem la nit d’aquest dia i la del dissabte 23. tornant a casa a mig  matí del dia de Sant Bartomeu.  El camionet de la Brigada que condueix en Pep Mosson ens  portarà els estris, les tendes  i unes  poques cadires – no fos cosa que en faltassin per les festes – i  aigua, molta d’aigua, ja que la mar cau un poc lluny i és salada, i la dolça del torrent duu peixos i qualque ànnera.


     

El motiu de l’excursió és prou conegut, ho hem fet altres vegades: evitar-nos el renouer del concert programat a partir de la una de la nit, desprès del correfoc, fins a altes hores de la matinada,  i també  el tràfec de la següent verbena  cabdal de la vesprada del patró, amb la consegüent xocolatada final.  I és que són dos vespres seguits sense poder alenar.

 Allí, al Sitjar, no hi ha qui dormi, i aquella genteta  ja tenim una certa edat…. I jo, malgrat ser  sord d’una orella i mitja, amb la “fortor” de la música no necessit “sonotone”.

Es tracta d’una decisió consistorial de cara a la igualtat entre veïns. O sigui, si a la plaça de l’Orient no volen molèsties ni emprenyos de correfocs ni altres endiumenjats,  també tenim dret a indignar-nos els moradors del carrer Major i  de la plaça del Sitjar. O no?

 Idò, amb aquesta iniciativa, “todos iguales ante la ley”,  i  mutis!



Aquests dies es tanquen les inscripcions per als que vulguin participar a l’acampada. És premissa important estar empadronats en aquell sector del poble, incloses les vies transversals, les que donen  a l’antic  edifici municipal. Quanta més gent hi hagi a la Sala  en el moment de les inscripcions, més riurem  i millor serà  l’efecte que produirem. Per  bé de tots, no voldríem encalentir els ànims, no fos cosa que  qualcú infartàs.

Em dol, amb aquesta iniciativa, que els  Anegats, el Tumbet de Solfa , Sa Loco-motora (conjunt  que sembla que compareixerà amb na Conchita Wurst de Villafranca) i els altres companys de verbena  trobin el recinte de ball de la plaça més buit que altres anys, però ja li vaig comentar a Pep Alvarez  i també a Sebas  que per a l’èxit de la festa havien d’haver  muntat l’escenari  al Camp Roig o  per devers  sa  Creu Vella.

Ells s’enrigueren...


En Fumet de ca n’Eloi