Tots aquells que feim feina en contacte directe amb els turistes sabem molt bé que Cala Rajada ja comença a perdre la seva fesomia d’hivern, amb els preus que ens envien les agències. No sé si és fesomia o tranquil·litat la paraula més adient, en aquest cas. El cert és que a partir d’ara, aquests "bons turistes" que començarem a veure pels carrers, o que ja veim, prendran literalment els carrers encara tranquils del poble. Si us hi fixau, a l'Eroski de Cala Rajada, tot just a la porta d’entrada, ja s’hi veuen les neveres típiques que aquests espardenyers compren per anar a consumir alcohol a cala Agulla, no fos cosa que quedassin desproveïts. Nombrosos locals que abans feien altres funcions comercials s’han obert enguany per donar merxandatge a aquesta classe  de turistes. Neveres, capells de mexicà, rellotges de joguina tenguts com a reals, tovalloles de tota casta, canyetes per xuclar directament de la nevera...! Es veu que això dels "bons turistes" és tot un negoci.
 
No solen estar més d’una setmana, i llavors, quan un grup s'en va, un altre de més espardenyer el substitueix, i així fins a finals d’agost, quan la cosa ja es compon i els autèntics bons turistes tornen a omplir de bon ambient hotels, terrasses i carrers. Acaben la seva tasca a cala Agulla i van caminant pels carrers en estols, de deu en deu, de camí cap als seus respectius hotels, no sense aturar-se abans als bars oberts específicament per a ells, molt nombrosos per cert.
 
Pels voltants del Bierbrunnen ja es veuen joves o jovenets amb dessuadores de colors cridaners que els nombrosos locals posen a la venda per a ells, amb frases picants que recolzen el turisme d’espardenya i ofenen el gènere femení. Frases en alemany o en anglès com per exemple: "Sóc una meuca mallorquina", "Si em veus gata em pots tocar...", "Nascut/a per tenir sexe", "No tenc sang, tenc cervesa". Dessuadores també amb dibuixos explícits relacionats amb el sexe! Que seria, Cala Rajada, sense ells!
 
Quan arribi el mundial de futbol, esper que la Policia Local disposi d’una bona vigilància per tenir-los controlats. Esper, per dignitat i respecte a les persones, que Alemanya sigui eliminada el més aviat possible del campionat. Estic segur que molts altres també ho desitgen, sobretot a s'Arenal, i a Magalluf molts desitgen que a Anglaterra li passi el mateix. Com a altres seleccions que també hi participen, conegudes pel seu ferotge "nacionalisme".