Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 596




Aquest diumenge, 27 de març, s'haurà d'avançar el rellotge una hora: a les dues de la matinada seran les tres.

Tot i que la primavera ja fa uns dies que va començar, no és fins a la matinada d’aquest diumenge que canviarem l’horari d’hivern pel d’estiu.

La nit de dissabte a diumenge dormirem una hora menys, perquè el rellotge s‘haurà d’avançar una hora, de manera que a les dues seran les tres.

Molta gent espera aquest canvi d'horari, ja que la sensació és que s'aprofiten millor les hores de llun. L’efecte més clar d’aquest canvi és que es farà de dia i també de nit, una hora més tard. Per això, hi ha molta gent que espera aquest canvi d’hora amb candeletes. A part d’haver-hi més hores de llum a la tarda, alguns dels beneficis que s’hi associen són un impacte positiu en el lleure, el turisme i la restauració. La intenció d’aquest canvi, és d’ajustar la jornada laboral a les hores de llum natural.

Aquesta modificació horària s’aplica a tots els països de la Unió Europea, en compliment d’una directiva que n’afecta tots els estats membres. A l’estiu del 2018 va haver una consulta no vincularnt, a nivell europeu,  per saber què en pensaven els ciutadans, les parts interessades i els estats.

Els resultats van ser prou clars: dels 4,6 milions de respostes, el 84% volia eliminar el canvi d’hora, i una àmplia majoria, el 64%, volia tenir permanentment l’horari d’estiu. Es va aprovar el canvi, però el març del 2019, el Parlament Europeu va votar d’ajornar la resolució definitiva.

Serà aquest el darrere canvi d'horari?