Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 1304
Si te va agradar Formiguetes. Si t'agraden les rondalles. Si vols saber més de na Rafela Servera Calona, una de les narradores orals més rellevants de la Mediterrània. No t'ho pots perdre!

Dirigida per Pere Fullana i interpretada per Toti Fuster i Biel Bisquerra.

A partir del text de microteatre escrit per Jaume Miró i interpretat per Toti Fuster sobre la figura de madò Rafela Servera Calona, que es va estrenar a Son Servera el març del 2020 amb el títol de Formiguetes. Aquell text va suposar la llavor del projecte d'obra que ara ens presenten.

Una peça de teatre per recordar i enaltir la figura de la serverina madò Rafela Servera Calona, una dona que fou una de les contadores de rondalles més prolífiques de què es nodrí Mn. Alcover a l'hora de recopilar les Rondalles Mallorquines. Un referent oblidat però que cal recuperar com una de les figures més importants de la literatura oral. Madò Calona era cega i pobra, però ni la mancança visual ni la pobresa foren impediment per ser rica d'esperit i rica en el llenguatge, la memòria i la imaginació. I contà a Mn. Alcover més de 27 rondalles que formen part de l'aplec, que la converteixen en una de les millors i més prolífiques contadores de la literatura popular oral mallorquina. Una dona serverina que es mereix el reconeixement de tot el seu poble i de tota la cultura.

 

Diumenge, 12 de desembre de 2021 a les 19h

En acabar, TERCER ACTE: un espai de xerrada amb les actrius.
Entrada sis primeres funcions: 10€. Anticipada: 7€
Kelly: 15€; anticipada: 10€
Abonament 5 espectacles + entrada Kelly:: 35€
OIT Capdepera, taquilla una hora abans i reserves al WhatsApp 679 05 11 71