Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 1176
JOAN-RAMON BONET I LES SEVES "MATANCES"



Aquest extracte del text "Joan Ramon Bonet, història i poesia", de Guillem Frontera ens apropa a la nova exposició que s'inaugura el proper divendres 2 de juliol.




Clica la imatge per ampliar-la






 
"Aquí teniu com l’art de Joan Ramon Bonet ha fet una transfusió al futur que el futur li agrairà –millor que el present, amb tota seguretat, donats els complements circumstancials de l’oració.
L’art és inspiració, certament, però també és estratègia; i en el cas de Joan Ramon Bonet, en el seu fresc sobre les matances, el primer a decidir era on se situava ell respecte d’allò que el seu ull havia d’immortalitzar sense perdre ni un gram del moment en què passaven les coses.
La vida que circula per aquesta sèrie com la remor del temps és deutora de l’elecció del punt de vista: Joan Ramon Bonet se situa ben al mig del drama i de la festa, no en cerca la distància sinó el brogit, l’olor de la carn i de la sang, el fum dels focs que fan bullir els calderons, el gruny immemorial del porc en esqueixar la matinada.
El seu és un ull compromès amb la història del país, que vol ajudar a contar com un testimoni que no es va allunyar dels fets per evitar els esquitxos.
Sigui com sigui, la veritat és que, gràcies a ell, una jornada que aviat ja serà passat ha quedat atrapada a la història, i la història sempre viatja cap al futur".

Guillem Frontera