Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 3161
Una obra de Toni-Lluís Reyes que proposa la lectura de l'obra i tertúlia posterior

Dissabte 20 a les 20h al teatre de Capdepera


Legalitat moral vs. legalitat institucional. Quins són els nostres drets com a ciutadans? Els que com a individus consideram com a propis o aquells que ens vénen establerts a partir de la col·lectivitat? Filosofia vs. realisme. Vivim a partir del bagatge cultural adquirit generació rere generació? O intentam forjar un ideal personal propi? Present vs. futur. Estam massa obcecats a projectar cap al futur? Intentam determinar exactament allò que volem per a nosaltres i per als altres? Projectam massa i, per això, arriba la decepció? Edimburg vs. Mallorca. Espais de llibertat, de fugida, d`amagatall, per viure, per intentar ser qualcú. Tot alhora. Tot com un mite. Tot per saber renunciar, o no voler renunciar. 


L'autor ha proposat, a través del Club de lectura de la biblioteca, la possibilitat de llegir l'obra abans de veure-la.
A més, una vegada acabada l'obra hi haurà una tertúlia amb l'autor i els actors.
Els qui pogueu estar interessats demanau el llibre a la Biblioteca.




Fitxa Artística
Director: Joan M. Albinyana
Intèrprets: Sergio Baos, Marga López i Alexandra Palomo
Ajudant de direcció: Núria Vizcarro
Escenografia: Roger Orra
Vestuari: Jaume Gayà
Una producció del Teatre Principal de Palma amb la col·laboració del Teatre de Manacor

El dia de la presentació en el Principal es recolliren els comentaris següents:
Toni-Lluís Reyes és un dels joves dramaturgs mallorquins amb més projecció. En relació a l’argument i la trama de l’obra, tant el director com els actors no han volgut desvetllar massa informació. Joan M. Albinyanya s’ha limitat a explicar que la història parla de "dos joves, que són parella i decideixen anar-se’n a viure a Edimburg". En canvi, ha assegurat que es tracta d’una comèdia "molt assequible per al públic que farà passar una bona estona als espectadors i, al mateix temps, els farà pensar".
Sobre el text, Albinyanya ha assenyalat que el va atreure especialment "el fet que es tractès d’una proposta molt televisiva, ja que això ens ha permès jugar amb diferents llenguatges audiovisuals i cinematogràfics, i experimentar quants d’ells caben dins el teatre”.
Per la seva banda, Marga López ha incidit en la circumstància que 'Edimburg' "és, entre moltes d’altres coses, una reflexió sobre el pas del temps que parla de fer-se grans, prendre decisions i assumir responsabilitats". L'actriu ha agraït al Teatre Principal que "aposti per autors contemporanis i joves, permetent, d'aquesta manera, incentivar i renovar la dramatúrgia mallorquina".